Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Eurovegas - Per 48 millió eurós üzletrészért

Depresszióval küzdő osztrák üzletember, tárgyalásról kiküldött bécsi ügyvéd, Ausztriában folytatódó tárgyalás: a bezenyei Eurovegas-projekt 48 millió eurós üzletrészéért folytatott polgári perben a felek továbbra is eltérően látják, miért maradt kipontozva a fizetés idejére vonatkozó dátum.

Osztrák üzletemberek sora foglalt helyet kedden a Győri Törvényszéken, ahol újabb tanúmeghallgatással folyatódott az egyik volt részvényes, Rudolf Seyfried által 48 millió eurós üzletrészért elindított per. Dr. Megyes Géza bíró ugyanis még júniusban nyomatékosította: nem ismer pardont az idézéseket illetően. Akkor Paul Höretzeder félmilliós bírságot kapott, mert „halaszthatatlan üzleti ügyei miatt" nem jött el a tárgyalásra.

Azóta mind a júliusin, mind a mostanin részt vett, akárcsak Alfred Supersberger, az Eurovegas-beruházás projektvezetője. Hans Asamer azonban most sem volt jelen: képviselőjén keresztül orvosi igazolást nyújtott be, mely szerint depresszió és alvászavar miatt szakorvosi kezelés alatt áll.

A bírósági tárgyaláson megjelent osztrák urak (kivéve az elöl, középen ülő tolmácsot) között Eurovegas a közös pont. Hátul balra Alfred Supersberger, mellette Gerhard Kornek, jobbról a második Paul Hö
A bírósági tárgyaláson megjelent osztrák urak (kivéve az elöl, középen ülő tolmácsot) között Eurovegas a közös pont. Hátul balra Alfred Supersberger, mellette Gerhard Kornek, jobbról a második Paul Höretzeder. Elöl balra Jakob Bleckmann, jobbra Rudolf Seyfried látható. Fotó: H. Baranyai Edina

A peres felek között a vita tárgya továbbra is az: esedékes-e a 48 millió eurós üzletrész megfizetése Rudolf Seyfried számára. Ő ugyanis eladta azt: a 2006-os megállapodást 2007-ben módosították, de a kifizetés időpontját kipontozták. Seyfried szerint akkor arról volt szó, hogy néhány hónap múlva megkapja a pénzét: az üzletrésze akkor átszállt a vevőkre, azóta egy fillért sem kapott. A vevő Eurovegas Hungary (mely mostanra két céggé, Centrope Holdings Limitedre és Land Development Holdingra alakult át) szerint viszont a kifizetés akkor esedékes, ha az Eurovegas megvalósul.

Kedden az egyetlen megjelent tanú az alperes kérésére meghallgatott Jakob Bleckmann volt. Ő arról beszélt: 2007-ben az Eight Wonder nevű befektetői csoportot képviselte, mely az Eurovegas-projekt üzletrészének 80 százalékát vásárolta volna meg. A teljes akkori értéke 300 millió euró volt, amit a felülvizsgálat után javaslatára csökkentettek 240 millióra. Szerinte a Seyfriednek járó pénz esedékessége sosem volt témája a tárgyalásoknak. Hozzátette: az alperes Centrope Holdings Limited egy dollár törzstőkéjű cég volt tulajdon és forgóeszköz nélkül.

A tanú válaszai alatt a hallgatóként hátul ülő Gerhard Kornek bécsi ügyvéd egy teleírt papírt csúsztatott Seyfriednek, ő pedig tovább jogi képviselőjének. A bíró emiatt a terem elhagyására szólította fel Korneket. A bíró azt kérdezte Bleckmanntól: kinek a javaslatára került bele a szerződésbe az esedékességre vonatkozó kipontozott dátum? „Nem tudom" – hangzott a válasz. „Értelmezésem szerint azért maradt üresen a rész, mert nem tudták, a beruházókkal mikor zárulhat le a tárgyalás. Feltételezésem szerint oda a projekt záró időpontját akarták beleírni" – folytatta.

Dr. Rákosfalvy Zoltán az alperes képviseletében úgy fogalmazott: a felperes képviselőjének eljárása felveti a rosszhiszemű pervitel lehetőségét. A háromórás tárgyalás végén dr. Megyes Géza bíró arról tájékoztatott: mivel szeretnék Hans Asamert is meghallgatni, ezért következő alkalommal osztrák bíróság fogja megidézni az érintetteket.

Olvasóink írták

 • 4. urbaniastapista 2013. szeptember 05. 22:32
  „R.Z. a sztár, minden nagy problémát véd.”
 • 3. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 05. 15:54
  „Pancser merre vagy ?Te vagy a legnagyobb támogatója .Most ilyenkor mit hallani? A kellemetlenséget ö nem kedveli !
  Engem először szélsőjobbosnak titulált,majd szoci lettem . Most tanulja a rendet és az illemet !
  Úgy hallom több néven is publikál! 2.Citizen szabad kérdeznem hogyan képes támogatni az ügyet pancser úr?”
 • 2. Citizen 2013. szeptember 05. 01:32
  „Pancser merre vagy ?Te vagy a legnagyobb támogatója .Most ilyenkor mit hallani?”
 • 1. bumburnyák 2013. szeptember 04. 17:31
  „Szegény.. azért remélem a csekkjeit be tudja fizetni. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra gyűjtés a csángó kisdiákok számára

Az Arrabona Városvédő Egyesület szeptemberben is gyűjtést szervez a moldvai csángó magyar kisiskolás… Tovább olvasom