Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Európai turnéra készül az Omega, előtte Győrbe látogattak

Kóbor János, az Omega énekese az együttes új albumáról, fennálásuk közelgő 50. évfordulójáról, s készülő könyvéről is beszélt portálunknak a győri közönségtalálkozón.


Az Omega új albuma októberben került a boltok polcaira, azóta az együttes országszerte dedikálással egybekötött közönségtalálkozókat tart, így szombaton a két frontember, Kóbor János és Benkő László Győrben 11 órától várta a rajongókat, míg  Sopronban 17 órától szignálják az Omega Rhapsody című lemezt.

A győri közönségtalálkozó előtt az Árkád Alexandra Könyváruházában Kóbor János, becenevén Mecky beszélt portálunknak az új albumról, s az együttes életében közelgő jubileumi 50. évről.

˝Az Omega Rhapsody egyfajta ˝felhangolás˝ az évfordulóra, amely a szimfonikus elképzelések jegyében fog telni. Az októberben megjelent albumunkon túl már zajlanak az Omega-szimfónia stúdiómunkálatai, amelyet a fővárosban az Omega Philharmony című koncert keretében fogunk bemutatni˝ - hallhattuk az énekestől.

Kóbor János és Benkő László dedikál a győri közönségtalálkozón.
Kóbor János és Benkő László dedikál a győri közönségtalálkozón.

˝A kezdetektől élt bennünk az elképzelés a szimfonikus ˝iránnyal˝ kapcsolatban, de eddig erre technikailag nem volt lehetőségünk. Most is szekciókban kellett gondolkodnunk, hiszen hatalmas teret igényel egy 70 tagú szimfonikus társulat elhelyezése. Így az igazi megszólalás élménye- ami természeresen azért a lemezen is hallható - az élő koncerten lesz, a teljes társulattal bontakozik ki az élmény - folytatta Mecky.

˝Az a célunk, hogy Portugáliától egészen Skandináviáig bejárjuk Európát, olyan helyekre is elmenjünk, ahol 25 éve hallottak rólunk utoljára.˝
˝Az Omega Rhapsody egy külföldre szánt anyag, ezért sok rajta az angol nyelvű szöveg. Úgy gondoltuk, kint is fel kell készítenünk a terepet a jubileumi évnek. Nem egyetlen nagy koncertet tervezünk, az a célunk, hogy Portugáliától egészen Skandináviáig bejárjuk Európát, olyan helyekre is elmenjünk, ahol 25 éve hallottak rólunk utoljára. Mindezek mellett, s a hazai 10-15 állomással együtt Oroszország ˝meghódítása˝ is a tervek között szerepel - mondta Kóbor János, akitől azt is megtudtuk, hogy az új album borítója egyfajta tisztelgés Liszt Ferenc emléke előtt, hiszen a zeneszerző nemzetközileg ismert, s ez a kiadvány is elér azokba az országokba, ahol őt is tisztelték.

Kóbor János az együttes régi lemezeit is dedikálta.
Kóbor János az együttes régi lemezeit is dedikálta.
Nem csak Magyarországon, de az egész világon minimális olyan zenekar van, amely megért fél évszázadot, úgy, hogy folyamatosan játszottak. Az Omega egy ilyen együttes, Kóbor János fogalmazása szerint ˝egy szerencsés összetalálkozás˝, amelyben minden tag egyformán akarta azt, hogy idáig eljussanak, s bár eleinte Mecky életében a sporté volt a főszerep, mégis a zenekar mellett tette le a voksát.

˝Ez egy érdekes történet egyébként, nálam közel 50 éve tart a dilemma: mikor hagyjam abba a zenélést, s koncentráljak másra. Amikor belevágtunk a dolgokba, egyikünknek sem volt zenei előképzettsége, a sors mégis úgy hozta, hogy itt vagyunk - mondta az énekes, aki végezetül készülő könyvéről is beszélt:

˝Nem egy száraz életrajzi történet lesz, tele adatokkal. Azt írom le, én hogyan éltem meg belülről, amit az emberek dátumokhoz, koncertekhez, albumokhoz kötnek. 50 év Omega belülről nézve. ˝

Olvasóink írták

 • 9. elemér 2010. december 06. 11:54
  „Kik ezek nekem Vangel meg Presser ? Nekem ezek nullák és semmit nem mondanak. Igazad van. Beatles nekem szintén nulla. Az én lájkolom az amcsi zene és mindig is az volt. Fats Domino és zenekara mehet világturára és garantálom hogy telt ház lessz mindenhol.

  http://www.youtube.com/watch?v=MDj7VfU3368

  Good-bye Joe, me gotta go, me oh my oh
  Me gotta go pole the pirogue down the bayou
  My Yvonne, the sweetest one, me oh my oh
  Son of a gun, we´ll have big fun on the bayou

  Thibodeaux, Fontainenot, the place is buzzin´
  Kinfolk come to see Yvonne by the dozen
  Dress in style and go hog wild, me oh my oh
  Son of a gun, we´ll have big fun on the bayou”
 • 8. Jerry 2010. december 05. 23:40
  „elemér, talán azért,mert az OMEGA tényleg igényes zenét játszik, te meg igénytelen vagy.Presser krunkegyik legnagyobb zeneszerzője,akit még Vangelis is elismert,és játsza is a műveit. Egyébként több olyan zenei díjat is kapott már PICI bácsi,amiről a mestertompi még álmodni sem mer.Egyébként Benkőnek megjelent már több komolyzenei lemeze is.Egyébként ha a Beatles számait el tudja játszani egy nagy szimfonikus zenekar sikerrel,akkor az OMEGA is jó eséllyel indul.sok sikert kívánok az OMEGÁ-nak,és várom az új lemezt.Kell a sorba,az eddigi is mind megvan.”
 • 7. elemér 2010. december 05. 20:32
  „Liszt ferec és Omega. Ez a legjobb vicc amit itt olvastam.”
 • 6. elemér 2010. december 05. 20:30
  „Lehet hogy konyitanak a zenéhez csak nekem ez nem fekszik. Néztem és halgattam P.G.-t, mert ott van a Megasztárban mint zsüri. Nagyon szimpatikus és bölcs, csak a zenei izlése más mint nekem.”
 • 5. sazsu 2010. december 05. 19:51
  „Az európai turnéról lehetne többet tudni? Mikor és hol lesznek a koncertek? Köszönöm.”
 • 4. ACSA 2010. december 05. 15:55
  „Azt tudjuk,hogy nem tollforgató Kóbor!-Ez talán nem akadálypzza meg abban,hogy gondolatai legyenek,és mint tudjuk a gondolatokat már kis segítséggel szépen stilizálva könyvé lehet alakítani!!!!-Nem az első eset !!!:-))
  Azért ez a szinfónikus periódus nem semmi vállalkozás lesz!!!!-Sok sikert hozzá-biztos hogy meghallgatom élőben is!!!!”
 • 3. Ing.Böck 2010. december 05. 12:05
  „Már bocsánat, de a Kóbor nem tud írni, osztálytársak voltunk tudnom kell....sajnos”
 • 2. mikvannak 2010. december 05. 06:31
  „Ja, Mi meg hogy megfiatalodtunk!!!!”
 • 1. Patriot 2010. december 04. 17:11
  „Istenem de megöregedtek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázz, szórva is csúszik a Széchenyi tér!

Csúszik minden a talpunk alatt, de – jelezte több olvasónk is – különösen figyeljünk… Tovább olvasom