Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Európa lelkiismerete a Prágai Nyilatkozat

Győr - A kommunizmus bűntetteit kéri számon a Prágai Nyilatkozat, amelynek megállapításait pénteken estébe nyúlóan a Konzervatív Alapítvány szervezésében többen is elemezték, emellett pedig ismertették a Magyar Nemzetstratégia című kötetet, amely tíz témakörben magában foglalja többek között az élet tiszteletét, a környezetvédelmet, és a nemzeti öntudatot, s nem mellékesen a média felelősségéről is szól.
Dr. Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke elmondta, „a kommunista utódpárt elsorvasztása nélkül nem lesz változás e hazában". Szükség van hát a bűnösök számon kérésére, ahogyan a kommunizmus áldozataira való kegyeletre és emlékezésre is.

Dr. Hardy F. Gábor ügyvéd megerősítette: valódi rendszerváltásra van szükség, ez azonban nem lehetséges az egyházak és a civil szervezetek nélkül.

M. Szabó Imre kurátor, televíziós szerint a média felelőssége vitathatatlan, s mellőzésük mellett el kell számoltatni az újságírókat is.

Szabó Gyula plébános kiemelte, politika nélkül kellene az emberek mellé állni. Ahhoz ugyanis, hogy az egyházak betöltsék szerepüket, szükséges a függetlenségük, ám a kor kihívásaira válaszolniuk kell.

Fotó: H. J.
Fotó: H. J.


A Prágai Nyilatkozatról

Tavaly június 3-án nemzetközi értekezletet hívtak össze Prágában a kommunista múlttal való szembenézés tárgykörében. A konferencia „Európa lelkiismerete és a kommunizmus" című nyilatkozatában követelt erkölcsi jóvátételt a kommunizmus áldozatainak. A Prágai Nyilatkozat mellett olyan politikusok és közéleti emberek tettek tanúságot többek között, mint Václav Havel, Tőkés László, Jankovics Marcell, Szabó Gyula, Papp Lajos és még sorolhatnánk. A megyeházán pénteken is bárki aláírhatta az íveket, amelyek felkerülnek a világhálóra.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akik szerint lehet más a politika

Győr - Bemutatták a megyeszékhelyen a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt EP-listáját.… Tovább olvasom