Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

EU IQ és óriástojás

Az EU-népszavazás népszerűsítésére a kormány pályázatot írt ki. Győr 3,5 millió forintra pályázott, s ehhez ugyanennyi saját erőt tett hozzá. Főiskolai dilitől az előadásokon át az EU-tojásokig sok minden szerepelt a pályázatban.
EU-tojás
Már látható az első óriástojás Győr főterén. Az EU húsvéti meglepetés a művészeti életben is, vallja a Korszakváltó csoport, amelynek tagjai, Szük Norbert, Malasits Zsolt, ef Zámbó István részt vettek a népszerűsítő pályázaton. És nyertek is. Ebből a pénzből, valamint a Pannon Baromfi segítségéből készülnek el a gigantikus tojások, melyekből hamarosan már négy lesz látható a megyeszékhelyen.
A város a lehetséges pénzből, az ismert költségvetési megszorítások miatt csak három és fél millió forintra pályázott. Ehhez ugyanennyi pénzt hozzátett.
Egyébként harmincmillió forintra lett volna igény a különböző jó ötletek
megvalósítására. A győri, uniós tagságunkat népszerűsítő ötleteket Gyulai Péterné, a polgármesteri hivatal EU- és nemzetközi referense fogta össze. A pályázat kiíróinak részéről elvárás volt, hogy többféle esemény szerepeljen az elképzelésekben. A civil szférát, a helyi médiát is szerették volna megmozgatni. Ennek értelmében olyan rendezvényt is tető alá hoznak a szervezők, mint például a várható igen szavazatok örömére szerveződő április 13-i népünnepély a Győri Balettal, az István, a király rockoperával a győri egyetemi csarnokban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap döntés előtt a Rejtőben

Önkormányzati képviselőket hívott nyílt napra a győri Rejtő Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola. A… Tovább olvasom