Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Esőben úsznak az utcák

Tucatnyi utca úszik el Győrben, ha sok eső hull – ez olvasható ki egy előterjesztésből, melyet tárgyal a közgyűlés.
Tucatnyi utca úszik el Győrben, ha sok eső hull – ez olvasható ki abból az előterjesztésből, amelyet ma tárgyal a városi közgyűlés. A családi házas övezetekben az árkok nagy része egyszerűen eltűnt.

A győri közgyűlés ma tárgyalja a nem megfelelően működő vízbázisok helyzetének felméréséről szóló tájékoztatót. Az előterjesztés főként arról szól, a városban hol okoz rendszeresen problémát a csapadékvíz. A napirendi pontot Bárány István, a Pro Urbe Egyesület frakcióvezetője javaslatára tárgyalja a testület. A hibák különösen a nyári nagy esők miatt váltak nyilvánvalóvá.

Az útkezelő szervezet felsorolja a kritikus pontokat. Ezek a Bácsai út és a Csemete utca csomópontja, a Csemete utca 56., a Kultúrház utca 4., a Szabadság utca 32. és a Szabadság utcai posta előtti rész, a Szabadság utca és a Sövény utca kereszteződése, a Kalász utca, az Psi utca és a Kör tér csomópontja, illetve a Venyige utca és a Tárogató utcai iskola közötti szakasz.

Ezekről a helyekről szikkasztózsompokból viszik el a vizet szükség esetén – idén tizenötször kényszerültek erre. Az Aranyhomok utcából ellenben egyelőre nem tudják megoldani a szállítást. A szakemberek megjegyzik: a családi házas övezetekben kiépített szikkasztóárkok nagy részét a lakók betemették, néhol feliszapolódtak.

Szabadhegyen a vasútvonal és a József Attila út által határolt területen lévő mély fekvésű utcákban (Levendula, Virág és Vak Bottyán utca), Ménfőcsanakon a Hármashatár és a Forráskút utca által határolt területen, valamint a Veres Pál utca és a Hegyalja út környéki utcákban jelentkeznek problémák. A szabadhegyi Páva utca egy részén is csak szippantással tudják kezelni a gondokat. Győrszentivánon csapadékos időjáráskor általában a Déryné út, a Váci Mihály út, az prhajós, a Törökverő és a Kenderes utca úszik.

A Pro Urbe tegnapi sajtótájékoztatóján Bárány István kifejtette: az előterjesztésből hiányzik egy olyan program, amely meghatározná, melyik évben milyen feladatokat végeztet el az önkormányzat.

Nem drágul a kéményseprés

A közgyűlés ma tárgyal a kötelező kéményseprő-ipari tevékenység díjairól. Az előterjesztésben az szerepel, hogy a fizetendő tarifák nem emelkednek. Miután az általános forgalmi adó 25-ről 20 százalékra csökken január 1-jétől, ez mégis a nettó díjak 4,2 százalékos emelésének felel meg.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levelet írtak a magasházak ellen

A győri Ipar utca 96. számon bejegyzett Egyetértés Lakásszövetkezet egyet nem értését fejezte ki,… Tovább olvasom