Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Esküvő kiállítás a győri Árkádban - sok-sok fotó

Az esküvőszervezés alfája és ómegája, négyfogatos lovas hintó, divatbemutatók, torta és virágcsokor különlegességek, illetve Makány Márta várta régió legnagyobb esküvő kiállítására látogatókat a győri Árkád Bevásárlóközpontban, január 15-én.

– Szeptemberben lesz az esküvőnk, de a helyszínen és a zenészen kívül még semmit sem tudtunk megszervezni. Most próbálunk taktikákat és praktikákat ellesni, fotóst és szép meghívót keresni.

Eddig a torták nyűgöztek le a legjobban bennünket – mesélte portálunknak Visy Krisztina és Kovács Attila, akiknek most Északnyugat-Magyarország legnagyobb esküvő kiállítása segít az előkészületek megszervezésében, a győri Árkád Bevásárlóközpontban január 15-én és 16-án, ahol a jegyespárok megismerkedhetnek 2011 legújabb esküvői divatjával.


Esküvő kiállítás Árkádban - fotók: Marcali Gábor.

Esküvőszervezés A-tól Z-ig

Az esemény több mint hetven kiállítójának felhozatalában megtalálható minden, ami egy esküvő és egy lakodalom lebonyolításához szükséges: gyűrűk, menyasszonyi és menyecskeruhák; meghívók, fotósok, virágcsokor költemények; torták, esküvői menük; éttermek és kastélyszállók ajánlatai, asztali és templomi díszítések, lovas kocsik, luxusautók; nászutas ajánlatok, illetve esküvői tűzijáték.

A standokon többségben csillogó, fehér ruhákkal, meghívókkal és cukrászatokkal lehet találkozni, amik jellegzetessége a fiatalos vagányság, illetve az egyedi, személyre szabott tervezés lehetőségének biztosítása.

Főszerepben a menyasszonyi ruha

A kiállítás mellett a programot napi két divatbemutató is színesíti. A szombat délelőtti bemutatóra több százan voltak kíváncsiak. A bevásárlóközpont színpada előtt a jegyespárokon kívül többségben csillogó szemű kislányok, és feleségek hada gyűlt össze, hogy szemügyre vegye az idei év menyasszonyi, menyecske, örömanya és koszorúslányruha kollekcióit.

A bemutatón azonban csak a bevásárlóközpontban felsorakozott szalonok fele vesz részt, mert elmondásuk szerint nem éri meg a színpadon szerepelni. Tehát a teljes kollekció megismeréséhez érdemes a standokat is végigjárni.

– A menyasszonyi ruhák világában idén is széles választékból szemezgethetnek a hölgyek, de jellemző, hogy még mindig ragaszkodnak az abroncshoz, bár most egyre népszerűbb a sellő fazonú szabásminta is. Az idei év jellegzetessége, hogy egyre jobban teret enged a külföldön már régóta hódító, színesebb ruháknak.

Eddig ilyen esküvői ruhával Magyarországon többnyire még csak Budapesten lehetett találkozni, de a hagyományos ruhák helyett idén egyre többen választják majd vidéken is ezeket darabokat.

Mert divat lett az egyediség, amit a színek segítségével sokkal könnyebb kifejezni – avatott be az idei év esküvői divatjának kulisszatitkaiba Hack Adreinn könnyűipari mérnök, a mosonmagyaróvári Fehér Kála Esküvői Szalon vezetője, aki saját tervezésű és Amerikából importált ruháit is bemutatja a kiállításon.

Makány Márta a torták között

A ruhák után az esküvői torták seregszemléjére és megrendelésére is lehetősége van, hiszen az eseményen krémesebbnél édesebb desszertek is szép számban sorakoznak vasárnapig az Árkádban.

– A kiállítás jó húzóerő, illetve bemutatkozási lehetőség a számomra. Tortáimon kézi munkával készült, karamellvirágok mellett jól mutatnak a színes tollak, harsány színek és az erőteljes formák is. Édességeim egyedisége abban áll, hogy mindent magam tervezek meg. Így vihetek stílust és érzékenységet egy esküvői desszertbe is – árulta el Lengyel József a cukrászmester, aki vagány tortaterveinek hungarocell másaival tűnik ki a kiállítók sorából.

Stílusérzékére Makány Márta is felfigyelt.

A divattervező nem a divatbemutatóra érkezett az üzletközpontba, hanem a karácsonykor megjelent Esküvő című művészeti albumát dedikálta, aminek létrehozásában közreműködött a győri cukrász is tortakölteményeivel.

– Azt éreztem, hogy sok menyasszony bizonytalan, amikor az esküvője szervezéséről van szó. Éppen ezért jól körülírható témákban megterveztünk néhány esküvőt külön színvilággal, egyedi ruhákkal, édességekkel. Ennek segítségével szeretném rávezetni a házasulandó hölgyeket, hogyan lehet egy egységes stílust létrehozni a nagy napon – osztotta meg a részleteket portálunkkal Makány Márta.

Hódít a hintó

– A lovas kocsi és a hintó használata ma még megosztja a közvéleményt, de a tapasztalatok szerint a budapesti Lovasnapok népszerűsége után egyre kedveltebb klasszikus időket visszaidéző, lovas járgányokkal érkezni az esküvőre.

A hintót bérlő pároknak érdemes a nagy nap előtt minimum három hónappal előre lefoglalni a kocsikat, hogy azok biztosan rendelkezésre álljanak az esküvő idejére, illetve nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egy hintós nászmenet órákig is eltarthat – mondta Sipos Csaba, a hintóbérléssel foglalkozó cég tulajdonosa.

– A gazdasági válság hatása kevésbé érződik a mostanában tartott és tartandó esküvőkön. Bár a frigyek száma évről évre kevesebb, a párokra inkább az a jellemző, hogy addig spórolnak, amíg meg nem valósíthatják álomesküvőjüket, és ebben az esetben még egy esküvői hintó sem túlzás – avatott be a jelenlegi szokásokba Fejes Tóth Judit, kiállítás főszervezője.

Olvasóink írták

  • 1. kovacsne24 2011. január 24. 10:38
    „Hála Isten, van hozzászólási lehetőségem.
    Fogok vele élni, de még nem olvastam el a mai újságot, előre is köszönöm a lehetőséget, csak az akéréssem ne töröljenek ki a regisztrálók közül.
    kné24”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a jó esküvő 2011-ben? - fotók

Ezen a hétvégén a házasságkötésé a főszerep Győrben. A Zichy-palotában 17. alkalommal rendezik meg az esküvői kiállítást. Tovább olvasom