Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Esküt tettek az új tűzoltók, akik jövőre állnak szolgálatba

Győr-Moson-Sopron - Letette esküjét 22 új tűzoltó a katasztrófavédelmi igazgatóságon tartott ünnepségen. Most még tanulnak, de a januári vizsgájukat követő szolgálatba állásukkal teljes lesz a létszám, a megyében 448 tűzoltó dolgozik.
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerdán tartotta az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségét. Az ünnepség részeként – a Kazinczy Ferenc Gimnázium diákjainak műsorát követően – 22 új tűzoltó tett esküt, majd többen tüntetéseket, elismeréseket vehettek át. A győri tűzoltóparancsnoknak, Hullámos László ezredesnek a „Szolgálatért" érdemjel ezüst fokozatát adományozta a honvédelmi miniszter. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettesét, Funk József ezredest a katasztrófavédelmi főigazgató dicséretben és jutalomban részesítette.

Az esküt tett 22 tűzoltó: A vizsgát követő szolgálatba állásukkal teljes lesz a létszám, a megyében akkor majd 448 tűzoltó dolgozik. Fotó: Tóth Gyula
Az esküt tett 22 tűzoltó: A vizsgát követő szolgálatba állásukkal teljes lesz a létszám, a megyében akkor majd 448 tűzoltó dolgozik. Fotó: Tóth Gyula

A megyei közgyűlés és egyben a megyei védelmi bizottság elnöke, Szakács Imre köszöntőjében az újoncokhoz szólva többek között megfogalmazta:

– Nem lesz könnyű dolguk, hiszen az állami szervek közül a tűzoltóság az egyik, amelyikben a lakosság a leginkább bízik. Nem véletlen a bizalom, hiszen ha bárki olyan helyzetbe kerül, hogy a tűzoltók segítségére szorul, a bajban számíthat is a segítségre. Kívánom, hogy munkájuk, szakmai előmenetelük során esküjüknek megfelelően járjanak el.

A Kisalföld érdeklődésére Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, a 22 esküt tett tűzoltó – közülük egy a Rába Front létesítményi tűzoltóság munkatársa – most végzi a tanfolyamot, amelyet decemberben fejeznek be, s januárban tesznek vizsgát. A megye tűzoltólétszáma ezzel teljes, ami nem jelenti azt, hogy nem lesz felvétel az időközben nyugdíjba vonuló vagy más okból a szervezettől távozók pótlására.

Olvasóink írták

  • 1. voodoo 2008. október 24. 23:08
    „Majd nem lesz ilyen mosolygós mikor nem fizetik a túlórát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

InternetVers Fesztivál

Győr - A győri Hangraforgó együttes jövőre is megrendezi az InternetVers Fesztivált. Hogy az idei… Tovább olvasom