Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Esküt tett tizenkilenc új tűzoltó

Győr-Moson-Sopron megye - Sikeres vizsgák után esküt tett, így szolgálatba léphet a megye 19 új tűzoltója, akik nagyrészt a nyugdíjba vonulókat pótolják a városi parancsnokságokon. Jövőre 35–40 tűzoltóval kell növelni a tűzoltóságok létszámát a két órával csökkenő heti munkaidő miatt.
A tűzoltók szakmai képzése tíz éve a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság feladata. Ez évben június végén Budapesten, a Hősök terén tettek esküt az új tűzoltók, akikkel az 52-ről 50 órára csökkent heti munkaidőhöz köthetően emelte a létszámot a szervezet.

– A természetes fogyás, főként a nyugdíjazások miatt vált szükségessé az újabb tűzoltók beállítása. Ők az előírt elméleti és gyakorlati kiképzést követő vizsgák letétele után a napokban tettek ünnepélyes esküt a testület, a bajtársak előtt – mondta el lapunknak Pesztenlehrer Lajos ezredes, katasztrófavédelmi igazgató.

A most esküt tett tűzoltók közül 10 Győrben, 4–4 Sopronban, illetve Kapuváron, egy Mosonmagyaróváron teljesít majd szolgálatot. Az igazgató megjegyezte, készülnek a jövő évre, mivel januárban ismét két órával csökken a heti munkaidő, ezért újabb képzést indítanak. Azzal a megyében 35–40 tűzoltóval lesz több, hogy a készenlét ne szenvedjen csorbát.

– Az új tűzoltókat felkészült parancsnokok és a városi tűzoltóságok szaktisztjei készítik fel. Több éve Mészáros János százados a tanfolyamok vezetője. A budapesti katasztrófavédelmi központban tett vizsgák után minden alkalommal dicsérően nyilatkoznak a megyében folyó képzésről, az innét érkezők felkészültségéről – mondta végül Pesztenlehrer Lajos.
A megye új tűzoltói az október 23-i ünnepségen tették le az esküt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közvélemény-kutatás: Mit szóltak a pártok?

Győr–Sopron - Milyen tanulságot vontak le a pártok a közvélemény-kutatás eredményéből? –… Tovább olvasom