Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Esélytelen elkerülők

Budapest – 83-as főút - A Győrt Pápával összekötő 83-as főút felújításáról interpellálta a közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert Medgyasszay László (KDNP), a Győr környéki településeket felölelő 1-es számú választókerület parlamenti képviselője hétfőn az Országgyűlésben.
A politikus elsősorban arra volt kíváncsi, hogy a munkálatok során megépülnek-e a településeket elkerülő szakaszok, vagy nem veszik figyelembe a helyiek érdekeit. Úgy vélekedett, hogy a majdani pápai NATO-légibázis miatt is növekvő forgalom indokolná a fejlesztést. Szerinte a lakóházaktól néhány méterre elhaladó sok kamion miatt kétségessé válna a téti városközpont-kialakítás és az érintett helységekben az iparfejlesztés is.

Az interpellációra Puch László, a tárca államtitkára válaszolt. Elmondta: a minisztérium döntött a 83-as főút Győr-Moson-Sopron megyei szakaszának felújításáról, de – miután a fejlesztési források nem korlátlanok – elkerülőszakaszok építésére meggyőződése szerint 2013-ig nincs esély.

Megjegyezte: a térségben például Csornán is jóval nagyobb az áthaladó forgalom, mint Gyarmaton, Téten és Győrszemerén.

Az államtitkár leszögezte, szükség van a további egyeztetésekre a települési önkormányzatok és a megyei önkormányzat képviselőivel. „Persze ha azonnal akarunk elkerülőutat építeni, arra nemet kell mondaniuk a kollégáimnak, de minden más tekintetben – mint amilyen a forgalomcsillapítás, a csomópont-kialakítás, a gyalogátkelőhelyek kiépítése vagy az út megerősítése – érdemi együttműködést ajánlott a tárca a helyieknek" – fűzte hozzá Puch László.

Medgyasszay László lapunk kérdésére elmondta: a megyei közgyűlésen javasolni fogja, hogy a testület a 83-as főút felújítása és az elkerülőszakaszok megépítése érdekében felterjesztésben forduljon a közlekedési tárcához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pér nem csak repülőtérből áll

Pér - Élhető és egyre komfortosabb település megteremtése mindhárom településrészen: ez a célja az… Tovább olvasom