Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Esélyt adnának a rászorulóknak

Szociális és gyermekvédelmi szakemberek, a hátrányos helyzetű emberekkel foglalkozó karitatív szervezetek, oktatási intézmények és vállalkozások képviselői vettek részt többek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Felzárkóztatási Fórum keddi ülésén Győrben.
 Az eseményen az eddigi tapasztalatokon alapuló jó gyakorlatokat ismertették: bemutatkozott a Mosonmagyaróvári Család- és KarrierPONT, a Montázs projekt, a Győszemerei Tanoda és a szanyi telepprogram. Emellett előadások hangoztak el a gyömörei önkormányzat együttműködésében megvalósított projektekről.

A fórum által koordinált, 2020 őszéig tartó programokra 65 millió forint európai uniós támogatást nyert a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, amelynek elnöke, Németh Zoltán a Kisalföldnek elmondta: a célcsoportok – a mélyszegélységben élők, a romák, a gyerekek, az idősek, a nők és a fogyatékossággal élők – esélyeit szeretnék növelni azzal, hogy megismertetik őket a boldoguláshoz nélkülözhetetlen kulturális normákkal. „Az olyan gyermek például, aki otthon nem látott vízöblítéses vécét, hatalmas hátránnyal indul. Az ilyen hátrányok csökkentését is szeretnénk elérni" – fogalmazott a politikus. Hangsúlyozta: igyekeznek annak a lehetőségét is megteremteni, hogy akik félbehagyták az általános iskolát, elvégezhessék a nyolc osztályt, anélkül ugyanis biztosan nem tudnak elhelyezkedni.

Németh Zoltán beszélt arról is, hogy a munkaerőhiány enyhítésének egyik módja, ha a hátrányos helyzetű, szegény sorsú embereket hozzásegítik ahhoz, hogy beléphessenek a munka világába. A program ehhez is hozzá kíván járulni. A folytatásban járásonkénti munkacsoportülésekre kerül sor októberben és novemberben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmányjogot oktatnak, változó környezetben Győrben, a Széchenyi egyetemen

Alkotmányjogot oktatnak, változó környezetben Győrben, a Széchenyi egyetemen
Elegendő lenne sorra venni a professzori kart. Kukorelli István. Bihari Mihály. Stumpf István. Smuk… Tovább olvasom