Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Esélyt ad a Segítség Boltja

Győr - A megyei esélyegyenlőségi tanács tagjai hónapok óta kitartóan lobbiztak azért, hogy állandó helye legyen a sérültséggel élők kézművesmunkáinak. A győri megyeszékhely humánpolitikai arcát is jótékonyan formáló elképzelést a Komszol kft. karolta fel, az Aradi vértanúk útja 6. szám alatt a minap nyitott a Segítség Boltja.
A várakozás időszakában a jóakarat és az ajándékozás őszinte öröme átszövi az ünnepi készülődés hétköznapjait. Az ajándékkal többszörösen is örömet szerezhetünk, ha a meglepetésnek valót a győri Segítség Boltjában választjuk ki. Ezzel egyrészt a „Híd a jövőbe" Értelmi Sérülteket Segítő Alapítványt, másrészt a Segítőház Alapítványt és a Hajléktalanokat Segítő Szolgálatot támogatjuk.

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a karácsonyi díszkivilágítás felkapcsolásával egyidejűleg Győrben az Aradi vértanúk útja 6. szám alatt, a korábban már meglévő virágboltjában nyitotta meg a Segítség Boltját. A hagyományos virágbolti árukészlet mellett a kirakatban és a polcokon is helyet kaptak azok a kézzel megalkotott használati tárgyak, amelyeket a nyúli Márton Lakóotthon értelmileg sérült lakói nagy odaadással és lelkesedéssel készítettek. A foglalkozások során a házi szőtteseket – szőnyegeket és lábtörlőket – kézzel szövik, a nyers színű kerámiakaspókat és üvegedényeket, valamint a vázákat egyenként, kézzel festik, emellett gyertyákat öntenek és papírból díszvirágokat is készítenek.

Jótékony céllal: A Segítség Boltjában vásárolt termékek árával ki-ki a speciális feladatot ellátó intézmények lakóit segíti. Fotó: Harcsás Judi
Jótékony céllal: A Segítség Boltjában vásárolt termékek árával ki-ki a speciális feladatot ellátó intézmények lakóit segíti. Fotó: Harcsás Judi

Kínálatukban megtalálhatóak a különböző tárolóedények, fadobozok, toll- és ceruzatartók, valamint gyertyatartók is. Szintén a Segítség Boltjában lehet beszerezni azokat az eszközöket, amelyek a Segítőház Alapítvány Avar utcai műhelyében készülnek. A vásárlók körében népszerűek a szintén kézzel készített egyedi szőnyegek és ülőpárnák, az ízléses kovácsoltvas gyertyatartók és kovácsoltvas virágok, valamint a civil szervezet tevékenységét bemutató, 2009-es naptárak.

Olvasóink írták

  • 1. Poltergeist 2008. december 15. 10:32
    „Eléggé szomorú,hogy hónapokon keresztül kell ilyenért lobbízni.A pofájukról lesülhetne a bőr az ilyen illetékeseknek akik nem képessek arra,hogy az ilyen megmozdulásokat bármely módon segítsék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árván sem maradnak egyedül

Győr-Ménfőcsanak - A gyermekek többsége nem tudja, milyen szülők nélkül felnőni. A gyermekotthonok… Tovább olvasom