Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Esélyegyenlőségi hét – nemcsak a sérültséggel élőknek

Győr - A napokban szervezett esélyegyenlőségi hét célja a figyelemfelkeltés és a társadalom érzékenyítése a sérültséggel élők élethelyzete, körülményei iránt.

A programok között megtaláljuk a filmvetítést, az ismeretterjesztő előadást épp úgy, mint a rendhagyó osztályfőnöki órákat, ahol a meghívott vendégként egy-egy fogyatékossággal élő személy érkezik.

Tóth-Horváth Kinga, az Esélyek Háza megbízott vezetője elmondta, ma az értelmi sérültséggel foglalkoztak a fogyatékossággal élők átmeneti- és napközi otthonából érkező Dőry Dóra és Knauz Anikó segítéségével, kedden délelőtt dr. Varga Szabolcs látássérült jogász beszél a vakok- és gyengénlátók mindennapjairól. Szerdán Pécsi Gertrúd és Benei László a Camelot Egyesület tagjai ismertetik a mozgássérültek problémáit, csütörtökön pedig Horváth Ferenc, a Siketek és Nagyothallók Városi Egyesületének elnöke vázolja sorstársai életét és nehézségeit.

A győri programok között szerepel Szalai Kriszta „És a 8. napon" című darabjának bemutatása a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Karán kedden este 6 órától.

Az értelmi sérültek munkáiból nyílt kézműves bemutatónak rendszerint nagy sikere van a megyeháza aulájában rendezett kiállításokon. Fotó: har
Az értelmi sérültek munkáiból nyílt kézműves bemutatónak rendszerint nagy sikere van a megyeháza aulájában rendezett kiállításokon. Fotó: har

A szervezők régi álma valósult meg az úgynevezett Esélyórákkal. Ezek rendhagyó osztályfőnöki órák, amelynek keretében fogyatékossággal élő emberek mesélnek életükről, életmódjukról, hétköznapjainkról, a fogyatékossággal járó hátrányok elfogadásának és leküzdésének módjáról. Bemutatják segédeszközeiket, beszélnek a segítségnyújtás módjáról és fontosságáról. Múlt héten a Lukács Szakképző Iskolában tartottak bemutatót, ezekben a napokban pedig a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatatási Központ tanulóit várják az Esélyek Házában. 

Horváth Ferenc, a Siketek és Nagyothallók Városi Egyesületének elnöke.
Horváth Ferenc, a Siketek és Nagyothallók Városi Egyesületének elnöke.


 

Olvasóink írták

 • 3. makkos.t 2009. március 31. 20:09
  „Tisztelt Harcsás Judit!

  Újra végig olvastam a cikket.

  Nekem még mindig nem világos a helyszín. Hol lesz pontosan, az Esélyek házában, a Megyeházán, vagy a Városháza Dísztermében? Utca házszám?

  Csütörtökön hány órára menjek oda, ha szeretném meghallgatni a Siketek és Nagyothallók Városi Egyesületének Elnökét? Reggel 8 órára? Az sem derül ki hogy az Elnök Úr délelőtt, vagy délután tartaja az előadását, mivel a cikkében csak nap megjelölést használ!

  Én mint olvasó sajnos nem tudok a sorok között olvasni, mivel nekem csak azok az információk állnak a rendelkezésemre, amit leírt.

  Kérem böngéssze át újra a cikket, és akár kérjen meg egy ismeretlent, aki még nem hallott erről a rendezvényről, hogy neki mi a véleménye? Tud e válaszolni minden kérdésre?

  üdvözlettel

  Makkos Tamás”
 • 2. jharcsas 2009. március 31. 18:01
  „Kedves Tamás,

  napra lebontva leírtuk mikor mi lesz az Esélyegyenlőségi héten. Azt gondolom, az "ezekben a napokban" utal erre a hétre. A programokhoz egyébként minden jót kívánok és köszönöm észrevételét. Az írásban mindent megtalál, böngéssze át, kérem újra. Remélem, talál kedvére valót.
  Szeretettel üdvözli, HJ.”
 • 1. makkos.t 2009. március 31. 10:00
  „Tisztelt Harcsás Judit!

  A cikkével kapcsolatban lenne kérdésem:
  1. melyik héten lesz a esélyegyenlőségi hét?
  2. mik lesznek a programok?
  3. mikor lesznek a programok?
  4. hol lesznek a programok?

  Újságíróként mindent megírt, csak a lényeget nem
  Legalább annyit segíthetett volna a sérült embereknek, hogy tényszerűen és pontosan ír cikket, hogy akik valóban odafigyelnek rájuk, azok másoknak is fel tudják hívni a figyelmüket a cikkre.
  Szégyelje magát emiatt a cikk miatt.

  Makkos Tamás”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felakasztották, majd lefejezték a kutyát

Győr - Csak a háztól kellett volna elvinni a nagyi kutyáját két srácnak, de ők felakasztották egy… Tovább olvasom