Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Esélyegyenlőségi hét

Győr–Szombathely - A napokban szervezett esélyegyenlőségi hét célja Vasban és megyénkben is a figyelemfelkeltés és a társadalom érzékenyebbé tétele a sérültséggel élők élethelyzete, körülményei iránt.
A most zajló esélyegyenlőségi hét programjai között megtaláljuk a filmvetítést, az ismeretterjesztő előadást éppúgy, mint a rendhagyó osztályfőnöki órákat.

Tóth-Horváth Kinga, az Esélyek Háza megbízott vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: a hét elején az értelmi sérültséggel, majd a vakok és gyengénlátók és a mozgássérültek mindennapjaival foglalkoztak, Ma pedig Horváth Ferenc, a siketek és nagyothallók városi egyesületének elnöke vázolja sorstársai nehézségeit. A győri programok között szerepelt Szalai Kriszta „És a 8. napon" című darabjának bemutatása a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karán.

A szervezők régi álma valósult meg az úgynevezett esélyórákkal. Ezek rendhagyó osztályfőnöki órák, amelyek keretében fogyatékossággal élő emberek mesélnek életükről, életmódjukról, a fogyatékossággal járó hátrányok elfogadásának és leküzdésének módjáról. Bemutatják segédeszközeiket, beszélnek a segítségnyújtás módjáról és fontosságáról. Múlt héten a Lukács szakképző iskolában tartottak bemutatót, ezekben a napokban pedig a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ tanulóit várják az Esélyek Házában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Győrben

Győr - Győri kirendeltség és szolgáltató központ (ügyintézés helye: Bartók Béla út 2., telefon:… Tovább olvasom