Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Esélyegyenlőségi díj az Inszolnak

Győr - A napokban a mozgáskorlátozottak küldöttközgyűlésén Herczog László szociális és munkaügyi miniszter díszoklevélben ismerte el a győri Inszol Zrt. kollektívájának munkáját. A közösség tevékenysége az akadálymentes lakások építése terén országosan is példaértékű.

Szabó János, a mozgáskorlátozottak egyesületének megyei elnöke elmondta, az elismerésre tett javaslatuk több mint köszönet – szeretnék, ha az Inszol példáját az országban több cég is követné.

– A mai teljesítménycentrikus világ nem igazán kedvez a baleset vagy betegség miatt rokkanttá válóknak – szögezte le érdeklődésünkre az elnök. – Tapasztalataink szerint az elmúlt két évtizedben egyre több mozgáskorlátozott fordult egyesületünkhöz azzal a kéréssel, hogy segítsünk számukra akadálymentes bérlakások cseréjében vagy kiutalásában. Mind többen váltak súlyosan mozgáskorlátozottá, akik emeleti, lift nélküli lakásukat nehezen vagy egyáltalán nem tudták használni. A problémával megkerestük a győri polgármesteri hivatalt, ahol fölkarolták kezdeményezésünket. Az Inszol Zrt. vezetése tizenegy éve adott át egy olyan épületet, amelynek földszintjén öt akadálymentes lakást alakítottak ki. A cég javaslata alapján a Kálvária utcában hat akadálymentes lakást vehettek birtokba az egyesület és a város által közösen javasolt mozgáskorlátozottak.

Két éve és tavaly is három-három lakáshoz jutottak az állapotuk miatt leginkább rászorulók, akik kétharmada kerekes székben él és közlekedik, a többiek pedig amputáltak. A bérleti díj nagy részének kifizetéséhez a győri önkormányzat is hozzájárult, ez rendkívüli segítséget jelentett minden lakónak. Az Inszol Zrt. a súlyosan mozgáskorlátozottak önálló életét, társadalmi integrációjukat nagymértékben elősegítette. Minden akadálymentes lakáshoz az udvaron piktogrammal, táblával megjelölt gépkocsiparkolót is kialakítottak, és további előnyt jelent a közelben lévő új háziorvosi rendelő is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Vonják le a következtetést!˝

Győr - Balogh József képviselőt (MSZP) és Molnár Csaba kancelláriaminisztert arra szólítja fel a… Tovább olvasom