Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Esély az egyenlőségre

Fogyataékkal élők és többszáz egészséges fiatal közös programokon vehetett részt pénteken Győrben: megismerhették egymás életét a Kézenfogva Alapítvány esélyegyenlőségi napján.

Többek közt vak pingpongra és érzékbirodalomba várták pénteken a győri Petőfi Sándor Művelődési Ház egyes állomásain a fogyatékkal élőket és az egészséges fiatalokat.

A kézenfogva alapítvány – fő támogatói segítségével – elindított road-show jának negyedik állomásán helyi átalános- és középiskolások ismerhették meg fogyatékkal élő társaik mindennapjait, együtt játszhattak, közös programokon vehettek részt.

A mostani „Fogadd el, fogadj el" kampányuk kamionja is a központ előtt parkolt, s fogadta a fiatalokat. A hetedik éve megrendezett eseményen a megyeszékhelyen most mintegy 200-300 gyermek és kiskamasz vett részt. Pordán Ákos, a Kézenfogva Alapítvány ügyvezetője elmondta: az utcai különbségek ilyenkor nem jönnek elő, a fiatalok megismerhetik egymás világát, életüket.

Korábban nagyobb rendezvényekhez kapcsolódtak, ám ezzel az országos akcióval mélyebben tudnak belelátni az érdeklődők a fogyatékkel élők mindennapjaiba, megérteni, elfogadni, segíteni őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napkollektorok a sportcsarnokon

Európai Uniós támogatásból napkollektoros használati-melegvíz előállító rendszer az öttevényi… Tovább olvasom