Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Esély a segítségnyújtásra

Váltás történt a Győri Esélyek Háza tevékenységében október közepétől.

Az üzemeltetést a Társadalmi Egyesülések Szövetsége (TESZ) a United Way Kisalföld Alapítványnak adta át. A ház eddigi vezetője, Tóth-Horváth Kinga pedig – mivel anyai örömök elé néz – másnak engedte át ezt a nemes tevékenységet. Az új irodavezető Magyari Edina lett.

Az elmúlt három év alatt, amióta az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat kiépítése részeként Győrben is működik az esélyegyenlőségi koordinációs iroda, sok minden történt a városban és a régióban annak érdekében, hogy érvényre jusson az Európai Unió diszkriminációellenes irányelve, amely kimondja: minden polgárt meg kell óvni a hátrányos megkülönböztetéstől. A fiatal szociálpedagógus munkatársak bevonásával változatos, érdekes programokat dolgozott ki, amivel a nők, a fogyatékossággal élők, a romák, a gyerekek, az idősek, a hátrányos helyzetű térségek lakóinak gondjaira, problémáira igyekeztek felhívni a figyelmet és konkrétan segíteni is rajtuk. Meghonosodott Győrben a Szociális Majális, a régiós Mindenki Fesztiválja, a kistérségi Esélynapok rendezvénye és látogatottak a (jogi, mentálhigiénés, életvezetési, pályázati, informatikai, szociális ügyintézési, fogyasztóvédelmi) tanácsadó szolgáltatások is. Nagy sikerrel végződött a Kisherceg rózsái címmel rendezett programsorozat. Hasonlóan elismerést váltott ki a ˝Mindannyian mások vagyunk˝ esélyegyenlőségi hét, a napról napra megrendezett Esélyórák, amelyeken a különböző iskolák diákjai sorban az értelmi fogyatékosok, a látás-, majd hallás- és mozgássérültek problémáival, segédeszközeivel ismerkedhettek meg. Tóth-Horváth Kinga mindezt előbb harmadmagával, majd Tóth Tamással kettesben végezte, de mindig stabil támogatók segítették. Ilyen Petrik Mihály, a mentálhigiénés tanácsadó, dr. Tóth Katalin jogi, dr. Rácz Sándor pályázati ügyekben, s főleg az önzetlen önkéntesek: dr. Livadni Csilla és Rongits Richárdné.

Az eddigi üzemeltető, a TESZ, továbbá a Camelot (Fiatal Mozgássérültek Egyesülete), a Fogyatékossággal Élők Átmeneti és Napközis Otthona, a Siketek és Nagyothallók Egyesülete, a Civil Szolgáltató Központ, a célcsoportokkal foglalkozó egyéb civil szervezetek és intézmények aktív közreműködése is kellett ahhoz, hogy elérjék azt az ismertséget, amely révén eredményekről számolhatnak be a közvélemény formálásában, a társadalomban meglévő előítéletek leküzdésében, a társadalmi szolidaritás erősítésében.

A Győri Esélyek Háza esélyt ad a segítségnyújtásra, s ezt most már egyre többen felismerik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minőségi díjat kapott a gyor.hu

Győr - Minőségi díjat kapott a győri önkormányzat honlapja, a gyor.hu a Magyar Marketing Szövetség… Tovább olvasom