Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Értesítőket küld ki a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 20-tól megkezdte a folyószámla-kivonatok és késedelmipótlék-értesítők kiküldését.

Az adóhatóság október 31-ig tájékoztatja azokat az adózókat, akiknek több mint 1000 forint eltérés mutatkozik az egyenlegében, és azokat, akiknek a terhére a 2011-es adóévre késedelmi pótlékot számított fel.

A NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága szóvivője, Kovács Mária tájékoztatása szerint folyószámla-kivonatot csak az az adózó kap, aki több mint 1000 forinttal tartozik, vagy akinek több mint 1000 forint túlfizetése van. Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak az találhat majd a postaládájában, akinek a 2011. évre – aki fizetési kötelezettségét nem, vagy késedelmesen teljesítette, s emiatt – késedelmi pótléka keletkezett.

Az elektronikus bevallók nem kapnak postai értesítést a fennálló esetleges tartozásaikról vagy túlfizetéseikről.

Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően – a netes felületen – folyamatosan nyomon követhetik adófolyószámlájuk alakulását. Augusztus 6-tól pedig már megtekinthetik a megelőző évre vonatkozó késedelmipótlék-levezetésüket is.

Tavaly a nyugat-dunántúli régióban több mint 98 ezer folyószámla-kivonat és/vagy pótlékértesítő kiküldésére került sor postai úton, 80 ezer adózó pedig – mivel elektronikus bevallónak minősültek – az interneten kérdezhette le adófolyószámlája adatait.

A kivonatokra beérkezett adózói észrevételek száma 2011-ben az előző évhez képest régiós szinten a felére csökkent: 2010-ben 1823 észrevétel érkezett, míg 2011-ben mindössze 916.

Győr-Moson-Sopron megyében tavaly 49.682 folyószámla-kivonatot küldtek ki postai úton, idén kétezerrel kevesebbet, 47.654-et. Az elektronikus bevallók száma (ők nem kaptak postai úton értesítőt) alig változott, 38.613-ról 37.981-re csökkent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még három nap az Olimpiáig: Varga Norman megérkezett Angliába

Hétfőn lépett angol földre Varga Norman, az a 25 éves ifjúságvédő, aki két hónapja - Győrt is… Tovább olvasom