Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Értékeltek a szocialisták

A világgazdasági válság miatt 2009-cel nehéz évet zárunk, s a jelenlegi költségvetés-tervezet szerint a következő év sem lesz könnyebb.

Pénteki tájékoztatójukban a kormány válságkezelő programjának eredményeit értékelték a szocialisták.

Balogh József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a Bajnai-kormány – a válság kezelőjeként – népszerűtlen intézkedések egész sorát volt kénytelen meghozni, ám ez részben átmeneti, hosszú távon pedig a gazdaság versenyképességének javítását, a vállalkozások, továbbá a munkavégzés ösztönzését segíti elő. A népszerűtlen intézkedések révén mégis jelentős eredmény a forint stabilizálódása, a pénzpiacok bizalmának visszaállítása, s a gazdaságélénkítő programok szorgalmazása. Az idei évhez hasonlítva, a szocialisták 2010-re a központi szervek 10 százalékkal történő csökkentését javasolják, ugyanakkor növelnék az egészségügy, a rendvédelem, továbbá a munkahelyteremtés programjainak előirányzatát.

Balogh József nem titkolta, a költségvetés témájában nagy a meccs a T. Házban, az ellenzéki pártok mintegy 1388 módosító indítvánnyal éltek. Az egyeztetés tart, ám a honatya szerint az ötletek komolyságukban erősen megkérdőjelezhetőek. A költségvetés jelenleg folyó vitájában lesz még lehetőség belső átcsoportosításokra, az azonban elhangzott: a jelenlegi számítások szerint az önkormányzatok jövőre mintegy 70 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak.

Olvasóink írták

 • 3. lófarok 2010. január 14. 21:25
  „A semmi túltárgyalása megtörtént,jót ettek, ittak.”
 • 2. Kami45 2009. november 14. 17:53
  „1. hozzászólás jánosi 2009.11.13. 22:39
  Lemaradt.
  Nem kicsit, nagyon!”
 • 1. jánosi 2009. november 13. 22:39
  „Rövid értékelés : elqrtuk .............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpártárolók a városnak

Győr - Három fedett, kamerával védett kerékpártárolóval gazdagodik a megyeszékhely jövőre –… Tovább olvasom