Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Érettségi két év alatt felnőtteknek Győrben

Szeptembertől már két év alatt is fel lehet készülni az érettségire a felnőttek győri középiskolájában.
A város átvállalja azok költségét, akik hiányszakmát tanulnak. Az egyedülálló képzés iránt már akkor voltak érdeklődők, amikor az intézmény még meg sem hirdette. Mindezt egy hónapja adtuk hírül, azóta pedig folyamatos az érdeklődés a Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolájának levelező és esti tagozatán. Most úgy tűnik, több mint hatvan diákkal két osztály is indul ősszel.

A kétéves érettségi felkészítés a városban és vonzáskörzetében egyedülálló kezdeményezés, heti két nap elfoglaltságot jelent és intenzívebb otthoni felkészülést, amelyet interneten elérhető oktatási segédanyagok támogatnak. Az újítás azért időszerű, mert a család és a munka mellett csak kevesen tudják vállalni a hosszabb, három-négy éves képzéseket.

A képzés az önkormányzati rendelet alapján tandíj- és térítésidíj-köteles. Azok számára, aki nyolcadik után jelentkeznek, az első év – amely a 9. és 10. évfolyam anyagát foglalja magába – ingyenes. A második év félévenként várhatóan 34 ezer forintba kerül. A város ezt a költséget átvállalja azok helyett, akik úgy választják a képzést, hogy közben valahol másutt hiányszakmát tanulnak. Aki munka mellett végzi, azoknak térítési díjat kell fizetniük, körülbelül 17 ezer forintot félévente.

Még lehet jelentkezni. A jelentkezési lapot a Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolája honlapjáról (www.kliszi.sulinet.hu) lehet letölteni vagy kérni a tanulmányi osztályon. Postán (cím: 9025 Győr, Kossuth L. u. 7.) vagy személyesen lehet eljuttatni az intézménybe augusztus végéig. Az iskola augusztus 15-ig van zárva, augusztus 11-én azonban ügyeleti napot tartanak.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilosban parkolás – nővéreknek tilos

Köztudott, hogy a háziorvosok – tiltó táblától függetlenül – bárhol parkolhatnak, a… Tovább olvasom