Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Érem a százéves Kazinczy emlékére

Győr - A legutóbbi közgyűlésen a képviselők jóváhagyták, hogy Kazinczy Ferenc születésének 250., a gimnázium alapításának 100. évfordulója alkalmából a város emlékérmet készíttessen. A költő arcképével díszített alkotást azok kapják meg, akik munkájukkal Győrt segítették, jó hírét öregbítették.
A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium nevelőtestületének országosan is elismert, hosszú idők óta folyamatosan magas színvonalú, kiemelkedően eredményes pedagógiai tevékenységéért a legutóbbi ünnepi közgyűlésen Borkai Zsolt polgármester Pro Urbe díjat adott át Németh Tibor igazgatónak.

A jelentős városi elismerés és a közelgő százéves ünnepségsorozat bár nem egymásból következik, mégis összecseng, mondhatnánk soha jobbkor. A 67 fős tantestület munkájának elismerése nem maradt visszhang nélkül, számos egykori tanár, diák emelte fel a telefont, hogy személyesen is gratuláljon.

– Természetes, hogy öröm és megtiszteltetés számunkra a Pro Urbe díj – mondta Németh Tibor igazgató –, a díszoklevél már másnap felkerült a tanári folyosóra. Bár Ottófi Rudolf alpolgármester úr kiemelte, hogy a kitartó munka és nem az évforduló az oka díjazásunknak, kedves figyelmesség, ahogy minderről az ünnepi évben emlékeztek meg.
A nehezen mérhető pedagógusi munka ez esetben statisztikákkal is bizonyított: az elmúlt öt tanévben a felvételi mutatók alapján az országos lista 3–4. helyén áll a Kazinczy (2006-ban a második olyan intézmény volt, ahonnan a legtöbb diák bejutott felsőfokú intézménybe).

S hogy mi lehet az igazgató személyes sikere egy ilyen elismerésben: – Mondhatnék számos hangzatos pedagógiai érvet, de egy jó iskolának a meghatározója, hogy szeretni kell a gyerekeket. A tisztességes, következetes és lelkiismeretes tanári munka csak akkor teljesedhet ki, ha gyerekek érdekeit mindenek elébe helyezzük. Ha ezek birtokában van egy szuggesztív tanáregyéniség, akkor a pedagógiai siker nem maradhat el.

Ünnepségsorozat

A gimnázium ősszel nagyszabású ünnepségsorozatra készül. Kérik azokat, akiknek a birtokában vannak tablóképek az 1920-tól 1945-ig tartó időszakból, jelentkezzenek (tel.: 96/526-060) vagy személyesen vigyék be az iskolába. Április végére elkészül a programsorozat, a honlapon (www.kazinczy.gyor.hu) valamennyi információt közzéteszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudjon meg mindent kórházáról!

Kapuváron mindössze 18 orvos dolgozik, Győrben 304. Az egy orvosra jutó éves esetszámot tekintve… Tovább olvasom