Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Eredményes öt év

A településen sorozatban elkövetett bűncselekmények késztették arra a döntésre Győrasszonyfa lakóit, hogy megalakítsák polgárőr-egyesületüket. A megalakulás óta eltelt öt év alatt szinte alig fordult elő bűncselekmény a faluban, így jogosan ünnepelték magukat szombaton az egyesület tagjai.
Zászlószenteléssel, jutalmak átadásával kezdődött szombaton délután az az ünnepség, amelyet a Győrasszonyfai Polgárőr Egyesület rendezett fennállásának ötödik évfordulója alkalmából.

Az ünnepi köszöntőben elhangzott: az 1990-es évek elején a településen sorozatban elkövetett bűncselekmények tették indokolttá, hogy az önkormányzati képviselők és a polgárőrség alapító tagjai közösen létrehozzák a polgárőr-egyesületet. Az öt évvel ezelőtt bejegyzett egyesület tagjai a megalakulást követően azonnal megkezdték a rendszeres szolgálatot. Ennek eredményeként már abban az évben javult a közbiztonság és a lakosság biztonságérzete is.

Ma már büszkén mondhatják a település polgárőrei: munkájuk eredményeként a minimálisnak mondható szintre csökkent a győrasszonyfaiak sérelmére elkövetett bűncselekmények száma. A polgárőrök az elmúlt néhány hónapban két bolti betörést akadályoztak meg, s többször szólították fel, illetve küldték el a faluban illegálisan áruló gyanús embereket. De a segítségnyújtás sem áll távol az egyesület tagjaitól, 2002-ben a Győr és környéki árvízvédelmi munkákban is részt vettek, a Tényőn tavaly eltűnt kisfiú felkutatásából is kivették a részüket.

A szombati ünnepségen Szalóki Albert plébános szentelte fel az egyesület zászlaját, amire az önkormányzat és a megyei polgárőr-egyesület is szalagot kötött. Az Országos Polgárőr Szövetség az egyesület élén kifejtett kiváló munkáért a polgárőrség bronz érdemkeresztjét adományozta Kósa Mihály elnöknek. A megyei szövetség Fekete Krisztiánt és Németh Györgyöt oklevéllel jutalmazta. Míg a helyi egyesület vezetése Fekete Krisztiánnénak, Nagy Zoltánnak és Magyar Zsoltnak adott át oklevelet elismerésül. A polgárőrök munkája nyomán a minimálisnak mondható szintre csökkent a győrasszonyfaiak sérelmére elkövetett bűncselekmények száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemtanúkat keres a rendőrség

Nem adott elsőbbséget : Ismeretlen személy az NK 576CC osztrák forgalmi rendszámú, fehér… Tovább olvasom