Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Eredményes haltelepítések

A Szigetköz Horgász Egyesület az elmúlt évet értékelte, az elnök az elmúlt öt évre is visszatekintett.
A megye legnagyobb taglétszámú horgászegyesülete, a győri Szigetköz Horgász Egyesület napokban tartott küldöttközgyűlésén nem csupán a 2005-ös évet értékelte Sinkó Lajos elnök, de az elmúlt öt évre is visszatekintett.

Beszámolójában tájékoztatta a megjelent 141 küldöttet – akik a mintegy kétezres tagság képviseletében voltak jelen –, hogy a 2001-ben megpályázott 12 vízből 11 horgászati jogát nyerték el 15 évre.
Erre az esztendőre is szerződést kötöttek a bodonhelyi önkormányzattal a Fábián-tó horgászati jogára. Mindez megnyugtató az egyesület jövőjét illetően, s többek között ennek is köszönhető, hogy mostanra a haltelepítések nagyságát biztonsággal tudták növelni.
Az elmúlt két évben rekordtelepítések voltak – 2004-ben 152 mázsa, 2005-ben 167 mázsa – az egyesület vizein, ami azért is figyelemre méltó, mert közben a területi jegy ára nem emelkedett. A mennyiség növelése mellett a fajtaféleségre is nagy gondot fordítottak.

A háromnyaras pontyok mellett kétnyaras amurt, egynyaras süllőt, dévért, valamint 9500 előnevelt süllőt és csukát helyeztek ki a vizekbe a 2005-ös kiadások terhére, aminek összege meghaladta a 7,2 millió forintot. Mindehhez az elmúlt két évben 420 ezer forintot nyert az egyesület a halasítási pályázatokon.

Újabb vizek horgászati jogának megszerzési lehetőségét is vizsgálta az egyesület vezetése tavaly. Egy Győr környéki faluhoz közeli víz horgászati jogát azért nem sikerült megszerezni, mert a tulajdonos 120 millió forintot kért érte, ami meghaladta a szervezet anyagi erejét. A horgászati jog bérbeadásáról pedig nem tárgyalt a tógazda. Egy Lébény melletti kavicsbányatóval kapcsolatos ügyintézés még folyamatban van: a terület földhivatali bejegyzését előbb át kell minősíteni szántóföldről kavicsbányára, majd horgászvízzé, s csak ezután lehet a földművelésügyi tárcánál pályázni.

Az egyesület elektronikus elérhetőségéről is tájékoztatta a küldötteket Sinkó Lajos, miután tavaly összeállítottak egy ismertetőt, amit feltettek a világhálóra. A Szigetköz Horgász Egyesület honlapja a www.szigetkoz-he.fw.hu címen érhető el.

A taglétszám alakulásáról és a halfogások eredményeiről Sarus Tibor titkár számolt be a küldötteknek. Elmondta, hogy 1639 felnőtt, 62 ifjúsági, 207 gyermek horgász tagja az egyesületnek. Rajtuk kívül 105 kültag horgásztárssal számolnak. Az egyesület vizein pontyból 1792, az összes halfajtából 2761 kilogrammal többet fogtak a horgászok, mint 2004-ben. A tagok összes halfogása meghaladta a 25 mázsát, amiből 12,1 mázsa volt ponty.

A vezetőségválasztó küldöttgyűlésen a küldöttek újraválasztották a régi vezetést, akik mellé egy új alelnököt választottak Szalay Ferenc személyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felére esett vissza a falopás

Körülbelül öt falopási ügy van folyamatban a Kisalföldi Erdőgazdaság területén. Tovább olvasom