Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Eredics szerint Győr nem herdál

Eredics Imre győri alpolgármester nyílt levelet írt Szakács Imrének és Szijjártó Péternek.
Eredics a fideszes országgyűlési képviselők pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált íyg.

A Kisalföld korábbi számában A Fidesz szerint a megyeszékhely herdálja a vagyonát címmel jelent meg tudósítás Szakács Imre és Szijjártó Péter sajtótájékoztatójáról. Eredics Imre a két képviselőnek címzett nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, amely így kezdődik: „Az 1998–2002 közötti időszak irányítási gyakorlatának természetes része volt, hogy az akkori kormány a közvagyonból a kiválasztottaknak igyekezett minél többet juttatni. Tapasztaltuk, tudjuk, emlékszünk rá! Győrben azonban ilyen gyakorlat sohasem volt, és nem is lesz – erről a győriek az elmúlt tíz év során meggyőződhettek.

A konkrét kérdésekre a válaszok! Az aluljáró illetve felüljáró közötti dilemmát lezáró döntés megszületése után azonnal megkezdődött a szükséges előkészítő munka, tervezési, engedélyezési, MÁV egyeztetési eljárás. A szükséges tevékenységek nem hogy késtek volna, hanem időnként párhuzamosan folytak a mielőbbi kezdés érdekében. A pénzügyi döntéseket is meghoztuk a maguk idejében, és az aluljáró a menetrendnek megfelelően elkészül. Ekkora beruházás előkészítése sajnos hosszú időt igényel. Városirányításra vágyó politikusoknak ennyit illene tudni.

A város pénzével és vagyonával való gazdálkodás gondosságáról nem lehet jobb bizonyítványt kiállítani, mint amit az aluljáróra hitelt nyújtó bank adott. Nem kért lekötött vagyoni biztosítékokat, elegendőnek ítélte a város gazdálkodásának eddig tapasztalt gondos stabilitását. A bevásárlóközpontok lehetséges fejlesztése ügyében hozott döntés helyessége is igazolódott, a városban akkor kibontakozott telekspekuláció – amely a későbbiekben igazán hátrányos döntéseket okozhatott volna – leállt. Az állatvásártérért remélt ár a valódi értéknek megfelelő lesz – vagy annál jobb –, mint minden más esetben.

A felvett hitel terhével kapcsolatban megfogalmazott aggály már elég nehezen értelmezhető. Természetesen nincs szándékunkban »utánam a vízözön« politikát folytatni. Annak reményében és szándékában döntöttünk a hitel felvételéről, hogy a következő ciklusban is minket fog terhelni a felelősség a városért. Bár bejelentették Szijjártó úr polgármesteri ambícióit, két évvel korábban megfogalmazni a közösségnek hátrányos, saját magának kedvező követeléseket túl önző magatartásnak tűnik.

Szijjártó Péter nevével a sejtetésekkel való lejáratás, a bizonyítatlan vádaskodás elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Győri politikusként őszintén remélem, az országos lejáratódás után nem kívánja győri gyakorlattá tenni stílusát" – zárja levelét a polgármester távollétében őt helyettesítő Eredics Imre alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla a dédnagypapának

Ofner Magdolna dédnagyapja, a hajdani sebész Győr egyik meghatározó személyisége volt. Tovább olvasom