Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Eredics Gergely lemondott mandátumáról

Győr - Neupor Zsolt győri pártelnök váltja Eredics Gergelyt az MSZP közgyűlési frakciójában. A szocialisták szerint a városvezetés energiáját döntő részben személyi kérdések kötik le.

Eredics Gergely győri önkormányzati képviselő tegnapi hatállyal lemondott mandátumáról. Miután kompenzációs listáról jutott be a testületbe, az őt jelölő szervezet, az MSZP joga utódját megnevezni. A párt választása Neupor Zsoltra, a szocialisták győri elnökére esett – ezt a két érintett jelentette be sajtótájékoztatón tegnap.
Eredics Gergely magyarázatként elmondta: szakmájában talált állást külföldön – pénzügyesként dolgozik Angliában –, és úgy tartotta helyénvalónak, ha távolléte nem okoz hátrányt a közgyűlési frakciónak. „Döntésem nem jelent végleges hátat fordítást a politikának" – tette hozzá.

Neupor Zsolt kijelentette: továbbra is konstruktív ellenzékként kívánnak tevékenykedni, nem adják fel helyiadó-csökkentési elképzelésüket és támogatják a fejlesztéseket. A politikus elmondta, a városvezetést arra ösztökélik, hogy elkészüljön 2009-re a Széchenyi tér felújítása, 2010-re pedig a marcalvárosi uszoda, emellett személyi és lobbisegítséget ajánlott, hogy mielőbb megépülhessen a Szigetet Révfaluval összekötő híd is. A pártvezető emlékeztetett rá, hogy – elsősorban az Audi Hungaria Motor Kft. adófizetővé válása miatt – három év alatt 21 milliárd forint pluszbevételhez jut a győri önkormányzat.

Neupor Zsolt a Kisalföld kérdésére értékelte az elmúlt hetek városházi fejleményeit (Somogyi Tivadar személyében új alpolgármestert választott a közgyűlés, Dézsi Csaba Andrást pedig visszahívták frakcióvezetői, városstratégiai bizottsági és felügyelőbizottsági elnöki pozíciójából). A pártelnök kifejtette: a választások óta eltelt másfél évben konfliktusokkal volt tele a városháza, csak az elmúlt néhány hónapban holding-, Németh Zoltán-, jegyző- és Dézsi-ügy borzolta a kedélyeket. Szerinte a városvezetés a „sánta kacsa" állapotában van, és energiáját 90 százalékban személyi kérdések kötik le. „Ideje lenne lezárni ezeket" – mondta, hozzátéve: nem érti, miért kellett negyedik alpolgármestert választani, amikor van egy – Németh Zoltán –, akinek még most sincs hatásköre.

Neupor Zsolt kitért arra is, hogy érdekes helyzet lesz, ha az önkormányzati cégek holdingba szervezése újra felvetődik, amely elképzelést korábban több fideszes politikus – Dézsi Csaba András, Németh Zoltán, Horváth László – is élesen bírálta. „Mi továbbra sem látunk okot a változtatásra, mert a holding létrehozása mellett egyelőre nincsenek szakmai érvek" – jegyezte meg.


A harmadik váltás

A rendszerváltás óta a mostani a harmadik ciklus közbeni képviselőváltás Győrben. Németh Jánosné alpolgármester (Kereszténydemokrata Néppárt) halála után Somogyi Tivadar kapott mandátumot 1993 szeptemberében. A Magyar Igazság és Élet Pártja önkormányzati képviselőjét, Bakács Lászlót Horváth Attila váltotta 2000-ben.
Eredics Gergely Angliában talált munkát, helyét Neupor Zsolt, az MSZP győri pártelnöke veszi át

Olvasóink írták

 • 5. Cseter János 2008. március 31. 20:16
  „Nyugi bele én nem vihettem a "nyugati" kiránduló buszzal utazókat csupán a keletieket és az északiakat annak idején! Viszont a "kis elvtárs" az vihette a nyugati és a déli utasokat! Persze a protekció az protekció! Volt régen is és ma is létezik, pártállásk ezért vannak! Az nem elfogultság ha a véleményem közel áll a valósághoz!”
 • 4. ken 2008. március 31. 17:57
  „Mi van gyerekek? Eredics menekül a süllyedő hajóról? A többi még nem pattan le?”
 • 3. todoer 2008. március 31. 17:07
  „Cseter úr ! Orbán V is Angliában tanult abban az időben mikor még volt kék és piros útlevél . Emlékezzen a kékhez munkahelyi vezető , szakszervezeti vezető , Kisz titkár , párttitkár véleménye kellett .Sokan még egy " Jugó " úthoz sem kapták meg ,ne legyen már ennyire elfogult .”
 • 2. xy-- 2008. március 31. 15:11
  „aki valamihez ért, az munkát is talál
  mi meg sajnálhatjuk hogy elmentek a fiatalok.

  a fidesz kommunikáció a minden sz@r hangzik
  nem is csodálom!

  rettenetes hallgatni az országgyűlési közvetítést--tökéletes hangnem a fidesz részéről a rosszindulat kifejlett formája”
 • 1. Cseter János 2008. március 31. 14:45
  „Régebben a "KISZ titkárok disszidáltak miután a nép-pénzén kitanulták a jóléti helyezkedést! Ma az utódok teszik? Vagy ébredezik a fiatalság és ott dolgozik, ahol a munkát, értéke szerint meg is fizetik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekvédelem és élhetőbb élet

Győr - Értelmi sérült fiatalok munkáiból nyílt kiállítás a megyeháza aulájában, a legszebb… Tovább olvasom