Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Erdővel, fával a holnapért

Vajon hány felnőtt ismeri a szabályos tűzrakó hely készítésének módját, s hányan tudnák beazonosítani a tea ízéről, milyen gyógynövényből készült?


A győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskola több mint kétszáz diákjának ilyen és ehhez hasonló feladatokat kellett megoldania egy közelmúltban rendezett akadályversenyen.

A verseny feladatai játékosan közelítették meg az ökológiai ismereteket.
A verseny feladatai játékosan közelítették meg az ökológiai ismereteket.

Az ökoiskola egy egész tanítási napot rászánt az interaktív programokra, amelyeket az Erdővel, fával a holnapért elnevezésű, uniós támogatást élvező projekt keretében szerveztek a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdővagyon-gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézete, valamint a Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársainak hozzáértő segítségével.

Hasonló rendezvénynek szerte az országban adnak otthont óvodák és iskolák, a cél az ökológiai ismeretek tapasztalati úton, játékos formában történő átadása és megerősítése a gyerekekben, abban a reményben, hogy környezet- és természetvédelmi szemléletük mindennapi életvitelükben is megjelenik.

Az érintett intézmények pedagógusai még a nyár elején vettek részt a munkához kapcsolódó továbbképzésen, amelyet Győrből a Móricz mellett a Kossuth és a Jókai tanárai is elvégeztek a Fertő–Hanság Nemzeti Park Oktatóközpontjában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás előtt utoljára ˝zenél˝ a Füles bástya

A győri belváros egyik ékessége, a Teleki utcában található Füles bástya a gazdag kulturális programoknak köszönhetően szombaton ˝megszólal˝. Tovább olvasom