Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Erdőtelepítés, közösségépítés

Megfelelő mennyiségű munkahelyet és tevékeny civil szervezeteket szeretne a településen az önkormányzat. A takarékosság sajátos formájaként pedig intézményeikben a napokban tértek át a fafűtésre a drága gáz helyett.
Az elöregedő falvak gondjait kívánja az előtte álló négy évben orvosolni a felpéci önkormányzat. Kuglics Tamás polgármester szavaiból kiderült: a jövőben kellő mennyiségű munkahelyet és tevékeny civil szervezeteket szeretnének.

– Többen élnek településünkön olyanok, akik nem tudnak bejárni, alacsony keresetüket vagy nyugdíjukat például a kertjükből egészítik ki. Jelenleg azon munkálkodunk, hogy megfelelő létszám esetén az óvoda konyháját visszaállítsuk, ahol elsősorban saját termékeket használunk fel helyi munkaerő alkalmazásával – említette Kuglics Tamás.

A felpéci önkormányzati intézményekben fafűtésre térnek át, amihez  a szükséges tüzelőanyagot a település tulajdonában lévő erdősávokból, ligetekből biztosítanák.  Kuglics Tamás polgármester a hivatal
A felpéci önkormányzati intézményekben fafűtésre térnek át, amihez  a szükséges tüzelőanyagot a település tulajdonában lévő erdősávokból, ligetekből biztosítanák.  Kuglics Tamás polgármester a hivatal udvarán álló farakások egyikét mutatja. Fotó: Bertleff András


A polgármester elmondta: ahol megoldható, intézményeikben fokozatosan áttérnek a fafűtésre a drága gáz helyett. A szükséges tüzelőanyagot helybeliek termelik ki az önkormányzat tulajdonában lévő erdősávokból, ligetekből, illetve utánpótlásként – uniós támogatással – erdőtelepítést terveznek az olcsóbb energia megteremtéséhez.
– Az iskola hiányát civil szervezeteink próbálják pótolni. Ezek közül is a minden korosztályt tartalmas programokkal megszólító Felpécért Alapítvány a kultúra megtestesítője községünkben. Tevékenységüket szeretnénk támogatni, többek között azzal, hogy az általuk összegyűjtött képzőművészeti kollekciónak állandó galériát biztosítunk a felújításra váró kultúrházunkban. Itt kapna helyiséget programjaihoz, összejöveteleihez a Felpéci Fiatalok Egyesülete is.

Ahogy Kuglics Tamás szavaiból kiderült: szeretnének minden civil szervezetet bevonni a falu életébe, lehetőséget biztosítanak működésükhöz és közreműködésükkel fel akarják éleszteni a település gyarapodását szolgáló, közösségépítő társadalmi munka szellemét. Ennek egyik első megnyilvánulásaként a közeljövőben parképítést szerveznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szmogriadó Győrben

A szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlaga túllépte Győrben a tájékoztatási… Tovább olvasom