Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Erdőkert: még idén tizenkét család beköltözhet

Öttevény - A több mint harminctelkes lakóparkban, Öttevény szélén már elkezdődtek az építkezések. Az Erdőkertnek elnevezett településrészre tizenkét család még idén beköltözhet. Így gyarapodhat a falu lakosainak száma.
Abda felől haladva Öttevényre, még mielőtt a faluba érnénk, a főúttól jobbra látszik, hogy elkezdődtek az építkezések. Ezt a több mint negyvenezer négyzetméteres területet – ami alig tízperces autóútra van Győrtől – 2004-ben vásárolta meg magánszemélyektől az Antrans Clean kft. A győri székhelyű, magyar tulajdonú családi vállalkozás kommunális szolgáltatásokkal, útépítéssel és ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik. Andresin Károly ügyvezető igazgató lapunknak elmondta, hogy itt harmincnégy telket alakítottak ki és végeztek a közművesítésekkel is, ahhoz minden szükséges engedélyt beszereztek. Még a látványra is ügyeltek, ezért bár drágább, nem légkábeleken vezettették el a villamos energiát, hanem a föld alatt. A lakópark útjait is kialakították már, egyelőre mart aszfalttal, zúzalékkal, de ha az épületek hetven százaléka kész, akkor szilárd burkolattal látják el.

November közepére elkészülhet egy nyolclakásos társasház és két ikerház. Fotó: Bertleff András
November közepére elkészülhet egy nyolclakásos társasház és két ikerház. Fotó: Bertleff András

Eddig tíz telket értékesítettek és más érdeklődőkkel is folyamatban van az ügyintézés. Családi házak, ikerházak lesznek itt és csak a nagyobb, az ezer négyzetméter feletti telkeken épülhetnek négylakásos, egyszintes társasházak. Utóbbiakra van nagy igény. Három telek összevonásával alakítottak ki egy nyolclakásos társasháznak helyet, annak már el is kezdték a kivitelezését. November közepére elkészülhet, ahogy két ikerház is, így akár tizenkét család költözhet Öttevényre, az Erdőkert lakóparkba. Azért így nevezték el, mert a helyiek szerint, akiktől érdeklődtek, így hívták a közeli területet.

Olvasóink írták

 • 7. Fogselyem Tündérke 2008. július 30. 21:06
  „Hogy ki lát homályosan napokon át vitázhatnánk, úgy látom felesleges...
  Reménytelen eset..................
  Kár rád pazarolni az időt. Ezt tanácsolom a "reálisan látó kunszigetinek" is.”
 • 6. Maximilián 2008. július 30. 09:58
  „Kedves Kukkeres Jövőbelátó Komám és Fogselyem Tündérkém!
  A Gumigyár ügyében igazat adok. Ez nem jutott eszembe. Lehet, hogy jobb lett volna máshol elkezdeni?
  Szerintem a község vezetése azt akarta, hogy a megnövekedett, várhatóan nagyon nagyon nagy forgalom ne terhelje a belső közlekedést. A városról csak annyit: mit gondoltok kishitűek, lett volna Széchenyi Egyetem Nagy Ottó nélkül? Nemzetközi kapcsolatai kimeríthetetlenek. Az AUDI és a Vagongyár szakképzése az Ő kezében összpontosul. Egyszerűen nincs párja a pénzügyi konstrukciók terén. Az hogy néhány napot késik egy pedagógus fizetése, nem tudom miért akkora gond? Abból a fizetésből, amit egy tanár kap, nem okoz félretenni. Van, aki fél év alatt sem keres annyit. Mit gondoltok, hányszorosát fizeti a kiválogatott tanároknak, mint amit egy "állami" kap? Azért késett néhány napot a fizetés, mert a szuper pénzt nem volt egyszerű beszerezni! További jó kesergést Nektek az irigységtől homályosan látóknak!”
 • 5. Fogtündér 2008. július 28. 22:49
  „Kedves Maximilliánka!
  Olvasgatom a ,,bölcsességeidet" és kész vagyok tőled! J Valami gyönyörűséges álomvilágban élsz az tuti...
  De tudod mit, legyen igazad! Legyen Kunsziget a következő Sity! Kenzeszsziti!!!! Gyorsan felhúzunk pár ovit, bölcsit , sulit, gimit, meg még egy kórházat is! De azthiszem túl szerények vagyunk... Mit szólnál ha egyszerre külön országgá nyílvánítanánk ezt a kis ,,szigetet" (enyhe képzavar) és akkor külön törvényeket is alkothatnánk!!! Lassan egy bazi nagy fallal kéne körbe vennünk az országunkat, mert mindenki be akarna vándorolni hozzánk! Figyi, kell király is! Szerintem beleegyeznél, ha Orbán Vikit koronáznánk meg igaz! Téged meg megtennénk udvari bolondnak! És így lenne kerek ez a világ!
  Különben meg nem baj, hogy ilyeneket gondolsz! Jogod van hozzá, a jelenlegi országodban hál Isten, szólásszabadság van.”
 • 4. egy reálisan látó kunszigeti 2008. július 28. 22:08
  „Kedves Maximilián... Sajnálattal vettem tudomásul, hogy elgurultak a gyógyszereid....
  -Igazad van jó lenne a "Gumigyártól" 500méterre lakni, s fizetni a 10milliós telekár +25milliós házrészleteit, miközben a temperáló kályhák "egészséges" levegőjét szívhatnánk... komolyan gondolod, hogy ilyen feltételek mellett valaha is lakni fogják a "Termál falut"...??? Ha mégis lesz ember, aki odaköltözik, azért biztos nem a helyi fiatalok, hanem nyugdíjas külföldiek, vagy "kemény munkával, bérből és jövedelemből" meggazdagodott "tisztességes" vállalkozók... és persze ettől fog fejlődni a falu... a nyugdíjas már nem szül ide gyereket, a pénzes vállalkozó, pedig Győrbe vagy magántanárhoz fogja járatni a gyerekét...

  Lehet, hogy azért költöznek Öttevényre az emberek, mert elérhető áron tudnak önálló életet kezdeni, ha a kunszigeti vezetés előre látó lett volna, nem "termál falu" projektet csinált volna, hanem a helyi és környékbeli fiatalok letelepedését támogatta volna elérhető árú telkekkel...

  Azt írod "az ország legjobb falusi iskolája"... hát hova jutott ez az ország, ha ez a legjobb iskola..??? Akkor miért szerepelt olyan rosszul az általános iskolák tesztjén...? Ha olyan jó ez az oktatási módszer, miért nem tudnak fizetni a tanároknak...??? Ugye nem gondolod, hogy az a tanár, aki nem kap időben fizetést, teljes erőbedobással fog tanítani...

  Ui: Kicsit nézzél utána, mi kell ahhoz, hogy egy községből város legyen... egy új ovi meg a "Voki-suli" azt hiszem nem lesz elég hozzá...”
 • 3. Maximilián 2008. július 27. 22:54
  „Kedves kukkeres kunszigeti! Hát arról van szó, ahogy látod is, hogy Kunszigeten a parlagfű mellett már járda is van, mégsem oda költöznek az emberek, hanem a forgalmas öttevényi országútra. Én erre akartam utalni. Azt a tényt azért nem hallgathattam el, hogy az ország legjobb falusi iskolája hol működik. Nem vagyok efogult, de már épül az új ovi is és remélem lesz végre gimnáziuma is Kunszigetnek! Ezért már ismertté válik az is - talán számodra is reális távcsöves- , hogy melyik a következő város a megyében!”
 • 2. egy reálisan látó kunszigeti 2008. július 27. 10:47
  „Kedves Maximilián!

  Én kunszigeti vagyok, és csak annyit szeretnék Neked leírni, hogy :
  - a "Termál falu" projekt évek óta áll, csak a parlagfű nő a kimért telkeken, amelyek előtt már a járda is tönkrement... ha nem hiszed nézd meg..
  - az iskola színvonala gyatra, az általános iskolák tesztjén sokkal rosszabb helyen szerepelt, mint azelőtt, amikor még nem a "Voki" üzemeltette... a tanárok egyáltalán nem-, vagy csak részben, de semmiképpen sem időben kapnak fizetést...

  Ezek után megkérnélek, mielőtt "kommentet" fűzöl egy témához, részletesen tanulmányozd azt és ne írj valótlanságot...itt jegyezném meg a hozzászólásodnak -azon kívül, hogy nem igaz- semmi köze, az eredeti témához...,”
 • 1. Maximilián 2008. július 26. 21:11
  „Kunszigeten bezzeg termálfaluban lakhatnának, messze a főút forgalmától. Ott a falu vezetése sokkal bölcsebb. Az iskolát is gyakorlatilag ingyen üzemeltetik, ráadásul nagyon magas színvonalon és angol nyelven! Ott van fejlődés. Az egész megye elbújhat az ottani előrelátást illetően. Jönni fog a FIDESZ és a Széchenyi terv folytatásaként újra milliárdokat kapnak termálfejlesztésre a bátrak. Kunsziget a szocik alatt is boldogult, de ha jön az új erő, semmi sem állítja meg a fejlődést. Előbb lesz város Kunsziget, mint Lébény!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótfelvételizz, ha lemaradtál!

Győr-Moson-Sopron - Ha valaki lemaradt az első körben, ne bánkódjon, a pótfelvételivel még van… Tovább olvasom