Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Érdemes szelektíven gyűjteni

Két izgalmas és mozgalmas napot töltött Budapesten a Gárdonyi Géza Tehetségfejlesztő Általános Iskola harminc diákja az Öko-Pannon Kht. jóvoltából. Az iskola részt vett és díjazott lett a kht. oktatóprogramján, amelynek célja a szelektív hulladékgyűjtés ismertetése és népszerűsítése.
Az Öko-Pannon Kht., a csomagolási hulladékok begyűjtésének és hasznosításának koordinálásával foglalkozó nonprofit szervezet 2001-ben kapcsolódott be a győri szelektív hulladékgyűjtésbe. Feladatai között a felnőtt- és gyermeklakosság oktatásával igyekszik elérni azt, hogy a már kiépített szelektív hulladékgyűjtési rendszerek használatának hatékonysága, vagyis a visszagyűjtött csomagolási hulladékok mennyisége növekedjék. Győrben mára 130 gyűjtősziget áll a lakók rendelkezésére.

A győri általános iskolák szép számmal vettek részt az idei oktatóprogramban, a részt vevő intézmények és osztályok közül pedig a sorsoláson a szerencse döntötte el, hogy ki az, aki részt vehet a kétnapos budapesti osztálykiránduláson. A szerencse a Gárdonyi Géza Tehetségfejlesztő Általános Iskolának kedvezett, így harminc tanulója és négy tanára két izgalmas napot tölthetett el.

A csapat ellátogatott a Dunapack Papír és Csomagolóanyag Rt. csepeli gyárába, ahol megtekinthette a papír újrafelhasználásának folyamatát, de az érdeklődő fiatalok egy film segítségével képet kaphattak a németországi szelektív hulladékgyűjtés helyzetéről is.

A szakmai programok mellett a kikapcsolódásra is jutott idő: a diákok a várnegyedbeli séta után a Magyar Nemzeti Galériában tekinthettek meg egy kiállítást, de nem hiányzott a programból a Vidám Park sem. Az oktatóprogram a következő tanévben is folytatódik. Az iskolai oktatóprogram célja a környezettudatos gondolkodás kialakítása, erősítése, valamint a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatának hatékony megismertetése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves a Győri Városi Levéltár

Tízéves a Győri Városi Levéltár. Az 1950-ig önállóan működő tudományos intézmény újjáalapítását a… Tovább olvasom