Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Érdemért érem: Halbritter Mátyás kitüntetése

Győr - A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta Halbritter Mátyás. Távirati tömörséggel így helyes a megfogalmazás, hiszen ez esetben az (ezüst) érem sokféle érdemnek szólhat. A kitüntetett hűségének, állhatatosságának, emberségének.
És most részletesebben ezekről. Amennyiben a Győri Keksz Kft. valamelyik rég lezárt iratkamrájában megtalálnák Halbritter Mátyás munkakönyvét, egyetlen bejegyzés szerepelne benne. Még 18 éves se volt tulajdonosa, amikor kiállították nevére. Még az érettségi előtt álló diákkal szerződést kötött ugyanis leendő munkaadója, így aztán előbb lett kekszgyári, mint hogy odakerült volna. Így végezte el Budapesten az élelmiszer-ipari főiskolát, majd már munka mellett a közgazdasági egyetemet. A Koestlinben végigjárta a ranglétrát, hogy aztán műszaki igazgatóból 1985-ben ügyvezető igazgatóvá válasszák munkatársai. Tizenkét évig töltötte be ezt a posztot, s most az utolsó tíz évben elnöki a titulusa.

Negyvenöt év egyetlen cégnél, amelyik eközben volt országos nagyvállalat része, gyáregysége, majd megadatott neki, hogy önálló lehessen. Boldog idők, akiknek volt benne részük, amikor űrhajóssebességgel fejlődött az üzem. Ezerötszáz ember kereste a kenyerét Győrben és Jánossomorján. Ezután jött a magánosítás, ami alatt két gazdája is volt, van a Győri Keksznek, az angol United Biscuits és most a Danone. A gyár egykori munkása, műszaki igazgatója, ügyvezetője, elnöke, a népszerű nagyon sokak Mátyása rövidesen nyugdíjba megy. Az ezüstérem szólhat hűségének, ám érdemessé teszi az érdemre sok egyéb is, többféle társadalmi munkája. Csupán egyet ebből, tíz éve elnöke az Édességgyártók Szövetségének. Ám volt elnöke Győrben a Lions klubnak is. Maga a kitüntetett, az ezüst érdemkereszt tulajdonosa a hűségről azt mondja, ez a Koestlinben a legtermészetesebb volt, hiszen generációk élték le ott munkáséletüket. Az elnök személyében akár nekik is szólhat az elismerés.

Ferenczi József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi napot rendeztek a győri Radnóti iskolában

Vasárnapra családi sport- és egészségnapot szervezett a Radnóti Miklós Általános Iskola. Tovább olvasom