Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Érdekképviselet felsőfokon

Országos elismerést kapott a napokban a győri Kölcsey Ferenc Iskola és Óvoda pedagógus-szakszervezeti kollektívája. Az Eötvös József-emlékplakettet megyénkből először vehette át olyan testület, amelynek berkein belül a kiemelkedő szakmai munka a jó érdekképviselettel is párosul.
Kollektív érdem: Jámbor László igazgató az Eötvös-emlékéremmel.
A rendszerváltást követően a választható pedagógus-szakszervezet tagsága jelentősen megcsappant. Tény azonban, hogy az egykor Tanító Egyletből alakult Pedagógusok Szakszervezete ma is a leghangosabb és legnépszerűbb a tanítók, tanárok érdek-képviseleti munkájában.

A jövőre fennállásának 75. évét ünneplő győri Kölcsey-iskola nevelői is egyhangúan vallják, hogy a pedagógus-szakszervezet nemcsak munkajogi, de tényleges védelmet nyújthat, emellett pedig fontos szerep jut a közösségi rendezvényeknek.

– Ezért is tartjuk megtisztelőnek az Eötvös-emlékplakettet, ami napokon belül az iskola folyosóján elhelyezett üvegvitrinbe kerül – tájékoztatott Jámbor László igazgató. – Számunkra is jó visszajelzés, hogy a dolgozók érdekeit mennyire képviseli a szakszervezet. Azzal is tisztában vagyunk, hogy mindez többéves munka eredménye és a PSZ a jövőben is több közösségi rendezvény színhelye lehet.
Csomai Jánosné szakszervezeti titkár szerint az idősebb kollégák természetesnek tartják a tagságot, a pályakezdők többsége pedig azonnal csatlakozik vagy kivár egy tanévet. Mindenesetre ma is a PSZ az egyetlen olyan fórum, ami akár minisztériumi, törvény-előkészítési szinten minden időben nyitott ajtókra talál.

Torma Tiborné, a PSZ győri titkára úgy tartja, hogy Győrből és környékéről több kollektíva is érdemelne munkája alapján hasonló kitüntetést. A felterjesztést időben megteszik, így nem túlzás, hogy a rangos elismerést más győri intézmény is megkaphatja. A kollektív munka része a hagyományos Kölcsey-hét is. A napokban kiállítások nyílnak az alsó és felső tagozatosok munkáiból, s ide várják a város legkiválóbb helyesíróit, szavalóit, népdalénekeseit. A hetedikesek történelmi tudásukat mérhetik össze, a programsorozat pedig pénteken délután fél öttől ünnepi hangversennyel zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh: Elkerülni a rivalizálást

Győr az elmúlt években más gazdaságpolitikát folytatott, mint Szombathely és Székesfehérvár, ezért… Tovább olvasom