Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Épülhetnek a vaskapuk a Baross híd alatt

November közepéig elkészül a győri Eszperantó utcában a Baross hidat védő két vaskapu. A kapuk elkészültével megszűnik a korlátozás a nagy forgalmú útszakaszon.
A győri Baross híd nádorvárosi tartószerkezetét az utóbbi időben több, túl magas, elakadt teherjármű is megrongálta, emiatt forgalmi korlátozást kellett bevezetni. A híd alatt az Eszperantó utca jelenleg is csak egy sávon járható, a váltakozó forgalmat jelzőlámpa irányítja. Lapunkban többször írtunk róla, hogy a megoldást a híd védelmében csak a túl magas járműveket „megfogó" vaskapuk jelentik.

A közbeszerzési eljárás során a kivitelezést egy budapesti cég nyerte el, a munkaterületet már meg is kapta a város útkezelő szervezetétől. Rövidesen kezdődik a munka, a vaskapuknak november közepéig kell elkészülniük.

A két kapu funkciója, hogy „emlékeztesse" a sofőröket, magas járművük nem fér át a híd alatt. A kapuk szerkezete bizonyos fokig rugalmas, így nem fogja meg szilárdan a járműveket, valóban inkább csak figyelmeztető célzatúak. Később az útburkolatba épített, s a kapukra szerelt fényjelzők „előrejelzést" is fognak adni.

A kapuk elkészültével megszűnik a korlátozás a nagy forgalmú útszakaszon, a járművek ismét két sávon közlekedhetnek majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori hallgatók támogatnak egyetemistákat

A Széchenyi-egyetem három egykori hallgatója évek óta magánösztöndíjával támogatja a felsőoktatási… Tovább olvasom