Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Épül az út Városréten

Győr - Már készül a belvárosi utcák folytatása: a Városrétet építő Engel-csoport közel ezerméternyi aszfaltos úttal köti össze a Belvárost a szeptemberre elkészülő Amarillisz Kerttel és a decemberben átadandó Tulipán Házzal.
A fejlődő új győri városrész így több ponton is bekapcsolódik a belváros úthálózatába, biztosítva a gyors és torlódásmentes közlekedést Városréten.

Jelenleg a Türr István utca folytatása készül, az Amarillisz Kert mellett a Tulipán Házig, s a Vas Gereben utca teljes hosszában kiépül az Árkád frontja melletti körforgalom folytatásában, egészen a Móricz Zsigmond rakpartig. Az Árkádot körülvevő út felől is lehetőség lesz az Amarillisz Kert déli oldalán elhaladó utca megközelítésére.

A hatalmas területen több mint ötszáz ember dolgozik a közművek, a közvilágítás, az utak megépítésén, a parkosításon, és persze magukon a házakon. Az ősszel beköltöző első lakók már élvezhetik azt a 4000 négyzetméternyi külső és belső zöldterületet, amelyen közel 1500 lombos fa és örökzöld cserje él majd, a Tulipán Ház keleti oldalán húzódó, dísztérkő burkolatos sétálóutca pedig kényelmes padokkal várja az arra járókat.

Az új, Duna-parti városrész az új utak megnyitásával, s az első épület, az Amarillisz Kert szeptemberi átadásával kel majd életre, miközben folytatódik a csaknem ötezer lakást, ligeteket, közszolgálati intézményeket és üzleteket magában foglaló Városrét építése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családmesék: A Bálint-féle óraműpontosság

Győr - Messze esett az alma a fájától. Vagy talán mégse? Az apa az akkor még írógéppel írt, újságba… Tovább olvasom