Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Épül az első kilencvenhat Royal-lakás

Hosszas huzavona után elkezdődött a győr-szabadhegyi Royal-lakópark építése. Az első ütemben 96 lakást adnak át.
A tervezettnél kicsit később, de végre elkezdődhetett a győri Royal-lakópark építése a szabadhegyi József Attila utca mentén. A munkálatok a lakásokat építő izraeli NOA Investment Kft. építési engedélyének visszavonása miatt csúsztak, a Reflex Környezetvédő Egyesület ugyanis megfellebbezte az engedélyt arra hivatkozva, hogy a talaj szennyezett lehet.

A területen álló egykori lovassági laktanyában, földbe ásott tartályokban ugyanis annak idején a szovjet katonák nagy mennyiségű üzemanyagot tároltak. A vizsgálatok elvégzésére felkért független cég megerősítette a korábbi talajvízmérések eredményét, s tisztának minősítette a területet, így már ki is ásták az alapjait a lakópark első ütemét jelentő két négyemeletes blokknak.

A mélygarázsos épületekben összesen 96 lakást alakítanak ki 1,5 milliárd forintos költséggel, melyekbe 2007 őszén költözhetnek be az első lakók.
Baruch Tzimmer, a cég tulajdonosa szerint addigra elkészül a lakópark előtti József Attila utcai körforgalom is, melyet 100 millió forintból épít meg a vállalat. A pénzügyi háttérre és a biztos megvalósulásra nemcsak a beruházó cég referenciái – többek között a fővárosi 300 lakásos Árpád-ház és az Izraelben felhúzott több mint ezer lakás – jelentik a garanciát, hanem az is, hogy a cég készpénzben, saját tőkéből fizette ki a pályázaton elnyert önkormányzati területért kért 682 millió forintot.

A hatalmas, héthektáros területen nyolc év alatt épül fel a teljes lakópark, összesen 7–800 lakással, széles, 12 méteres utcákkal, medencével és rengeteg zöld-területtel.

– A teljes terület 52 százaléka zöldfelület – gyep, park, játszótér – lesz, ami magyar viszonylatban egyedülálló. Ez az, amiben mások leszünk, mint a többi, hasonló nagyságú lakópark. Egy, a beruházás kezdete előtt végzett közvélemény-kutatás is megerősítette, hogy a város közelségén kívül a sok zöld az, amire leginkább vágynak a győriek – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Baruch Tzimmer, aki éppen ezért nem tartja konkurenciának egyik épülő győri lakóparkot sem.

Az igazgató a saját uszoda, fitneszterem és napozóteraszok ellenére hangsúlyozta: nem luxuslakásokról, hanem magas minőségű, de ehhez képest elérhető árú otthonokról van szó Győr egyik legjobb részén. A lakások 35 százalékát egyébként már az első kapavágás előtt lekötötték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatókat keresnek a gyárvárosiak

Minden városrésznek legyen egy meghatározó arculatú, hangulatú főtere – ez szerepel a győri rendezési terv céljaiban. Gyárvárosban nincs nagy választék: az egyetlen köztér Gyárvárosban, s az sem nagy, mindössze 650 négyszögöl, egy kőhajítással „átérni”: a Mátyás király tér, egyszerűbben csak Mátyás tér. Felújításáért évek óta hadakozik az Együtt Gyárvárosért Egyesület. Tovább olvasom