Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Építik a Dunapart Rezidenciát

A győri Dunapart Rezidencia építési engedélye jogerőssá vált, így a munkálatok megkezdődtek.

A Mosoni-Duna mellett már több emberöltő óta állt változatlanul a régi gabonaraktár épülete. A köznyelvben csak Elevátorként ismert épület tervezett sorsáról már több ízben írtunk lapunkban. A különleges lakóházba, melyet a Jurcsik Károly építész által koordinált csapat álmodott meg, a leendő lakások negyven százalékát már lefoglalták. Az építkezés azonban csak a napokban kezdődhetett meg a bontással, hiszen hétfőtől jogerős az építési engedély.

Kattintson a képekre >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Jakab Tamástól, a Dunapart Rezidencia ügyvezetőjétől megtudtuk, az első lépés a vízben álló kis torony lebontása volt. Az Európában is egyedülálló monstrum ezt kebelezte be. A betondarabokat rögtön egy darálóba dobta az akár 25 méter magasra is felágaskodó gép, ahol kaviccsá őrölték a régi építkezés törmelékét. Az így nyert anyagot ki sem viszik az építkezési területről, hanem azonnal az alapozáshoz használt betonba keverik. Mivel a betonharapó a szükséges bontást szinte por és törmelék keletkezése nélkül végzi, igazán környezetbarátnak mondható a folyamat.

Az építkezés következő négy-öt hetében a munkagödör kiásása, az alapok lehelyezése lesz a feladat. Az épületből a tervezettnél kicsivel többet bontanak le.

A tervtanács véleményét figyelembe véve a tervezők apró módosításokat végeztek el a Dunapart Rezidencia látványképén. A lakások is jobban beoszthatóak lettek ezáltal, és a Mosoni-Duna túloldalán lakók is egy szebb, szellősebb rezidenciára nézhetnek ki majd ablakaikból.
S hogy mikor? Dr. Jakab Tamás úgy véli, jó ütemben haladnak az építéssel. Az épületek új formájukban ez év végére állni fognak. Az üzletekbe és a lakásokba pedig már a jövő év tavaszának végén beköltözhetnek a bérlők és a lakók.

Győr mosoni-Duna-parti sétánya is erre az időre készülhet el, s 2007 nyarán már ott sétálhatnak a belváros kiterjesztett, kikapcsolódásra alkalmas részén a turisták és a városlakók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmillió a győri állatkertnek?

Tapírház és törpevíziló-otthon épülhet abból az állami támogatásból, amelyre ugyan csak most írják ki a pályázatot, de elnyerésére jó esélye van a győri vadasparknak. Tovább olvasom