Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Epilepsziakutatás: a megvalósult álom

Magyarország–Győr - Száz éve Budapesten alakult meg a Nemzetközi Epilepszia Ellenes Liga. A centenáriumi konferencián részt vett a győri dr. Ostorharics-Horváth György pszichiáter, neurológus is.

A Föld 86 országából érkezett négyezer résztvevővel zajlott a tudományos tanácskozás június 28–július 2. között a Hungexpo területén. Az előadásokat történeti, műszer- és egyéb kiállítások színesítették.

– Az orvostudomány az eltelt száz év alatt imponáló eredményt ért el: gyakorlatilag megvalósította az elődök álmát – hangoztatta szerkesztőségünkben a tanácskozásról beszámolva dr. Ostorharics-Horváth György.

A pszichiáter az eredményességet három területen is igazolva látja. Az agyi elektromos tevékenység vizsgálatával kidolgozott diagnosztikai módszerekkel pontosabban ki tudják mutatni az epilepsziagóc keletkezését. Több gyógyszer is forgalomba került 2007 óta, amelyekkel a betegség nemcsak hatékonyan kezelhető, de mellékhatásuk sem ismert és úgynevezett monoterápiában – egymagukban – alkalmazhatók.

– Az epilepsziával élők pszichoszociális helyzetének rehabilitációs módszerei biztatóak: ˝a gyermek tanulni, a felnőtt dolgozni képes˝ – idézte a főorvos egyik epileptológus elődje 60 évvel ezelőtti előrejelzését. Az ellátás és a rehabilitáció helyzete azonban földrészenként nagyon eltérő. Győrött ősszel rendezik a hazai helyzetről szóló, 26. országos munkakonferenciát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kamaszok ellen már van vádirat

Győr, Mosonmagyaróvár - ˝Fejtörést okoz˝ az orvos szakértőknek a véleménynyilvánítás egy kamasz fiú… Tovább olvasom