Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

E.ON és a Családi Foci: 300 milliós pályázat

Újra 30 millió forint keretösszegig pályázhatnak az önkormányzatok és futballklubok az E.ON Családi Foci országos program keretében.
Tokod, Szarvas, Szombathely, Tárkány, Ófehértó, Makó – és még sorolhatnák azokat az településeket, amelyek a harmadik éve működő E.ON Családi Foci Programban részt vesznek, és sok családnak, gyereknek adnak lehetőséget a közös focizásra, sportolásra, egészséges életmódra országszerte. A program most újabb pályázatot indít, a pályázati lehetőséget továbbra is futballklubok és egyesületek vehetik igénybe 30 millió forint keretösszegig.

Az eddig kétszer kiírt Családi Foci pályázat megvalósult programjai, a résztvevők lelkesedése és a program népszerűsége bizonyítja, hogy sokan gondolják úgy: az E.ON eredeti elgondolása, hogy a foci családokat összetartó erő is lehet - valósággá vált.

„Az első pályázat kiírásakor mi magunk is kíváncsiak voltunk, vajon a családi foci ötletére fogadókész-e a társadalom, megváltozik-e az a paradigma, hogy a foci „férfidolog". Vártuk, hogy milyen megvalósítási ötletekkel állnak majd elő a szakmabeliek és az „amatőrök". Most már látjuk, hogy ez egy „ziccer" volt: a pályázók és a nyertesek nagyon lelkesek és országos az érdeklődés a program iránt, ezért idén is folytatjuk a programunkat" – mondja Konrad Kreuzer, az E.ON igazgatóságának elnöke.A Családi Foci programban az E.ON eddig összesen 90 millió forinttal támogatta országszerte a pályázókat. A program 2009-ben indult, akkor 30 millió forint értékű sportszercsomagot kapott több mint 720 magyar iskola. Ezt a programot fejlesztette tovább a vállalatcsoport, így 2010 és 2011-ben két pályázati körben, összesen 60 millió forintot kaptak önkormányzatok és fociklubok, egyesületek erre a célra. Az önkormányzatok 1,5 millió Ft-os támogatásra pályázhattak az általuk kidolgozott koncepció alapján, a fociklubok és egyesületek 3 millió Ft-ból valósíthatták meg a pályázatukban szereplő, helyi igényeket is figyelembe vevő, családokat sportolásra, közös focizásra buzdító programokat.

„Két éve járjuk az országot, mind a 28 helyszínen személyesen is részt vettünk az előző pályázatok nyerteseinek rendezvényein. Azt gondolom, hogy az E.ON-nak érdemes volt elindítania a programot, mert mind a gyerekek, mind a felnőttek remekül érzik magukat a rendezvényeken. Nem udvariasságból mondom, de a pályázók minden esetben remekül töltötték meg tartalommal a programokat" – nyilatkozta Vincze Ottó labdarúgó, a Családi Foci Program nagykövete, aki szakértőként is segíti a pályázatot.

Az idei új pályázat beküldési határideje május eleje, és az olimpia és a sportláz évében a nyertesek nyár elejétől már indíthatják a lassan hagyománnyá növő Család Foci programokat országszerte.

Az E.ON Magyarországon

Az E.ON Hungária legnagyobb befektetője és egyben az ország vezető energiaszolgáltatója. Az E.ON Hungária vállalatai és munkatársai számára a társadalmi felelősségvállalás arról a szerepvállalásról szól, amit vállalatként és egyénként egyaránt a társadalomért teszünk az alapvető üzleti tevékenységünkön, szociális befektetéseinken, jótékonysági programjainkon és a közérdeken való elkötelezettségén keresztül. Felfogásunkban egy vállalat számára a "társadalmi felelősségvállalás" olyan attitűd, amely minden cselekedetét és viselkedését áthatja.

Vállalatcsoportunknak, mint gazdasági szervezetnek természetesen célja, hogy üzleti teljesítményünk kiváló legyen. E célhoz vezető úton azonban viselkedésünknek és cselekedeteinknek figyelemmel kell lennie a társadalmi környezetünk - ügyfeleink, a társadalmi közösségek, munkatársaink, partnereink érdekeire is, illetve összhangban kell lenniük környezetünk és társadalmunk szükségleteivel. Meggyőződésünk, hogy a hosszú távú üzleti sikeresség egyik előfeltétele a társadalom "jóváhagyása"; az ún. ,,licence to operate"-et akkor nyerhetjük el, ha gondolkodásunkban és tetteinkben szem előtt tartjuk társadalmunk és közösségeinek érdekeit, és folyamatos párbeszédben vagyunk velük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TAPS-díj: Micsoda nők és micsoda színészek!

A TAPS-díj jelöltjei között négy kiváló színésznő közül választhatnak az olvasók, ki lesz a kedvenc.… Tovább olvasom