Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Enyhülhet a dugó a sorompónál

Napokon belül jelentős forgalmirend-változás lesz a megyeszékhelyen a Szent Imre út szabadhegyi szakaszán, így remélhetően enyhül a vasúti sorompó okozta gyakori torlódás a főúton.
Egyirányúsítással próbál rövid távú megoldást találni az állami és a városi útkezelő a győri Szent Imre út szabadhegyi szakaszán a gyakori torlódásra. A vasúti sorompó sűrűn lezárja a főutat (az állomás környékén gyakori a tolatás), ilyenkor a járművek annyira felgyülemlenek, hogy az északi oldalon bedugul a Szauter utcai körforgalmú csomópont, a déli oldalon pedig a József Attila utcai, szintén körforgalmú csomópontig, vagy még tovább áll a sor. S amikor szabaddá válik a vasúti átjárás, a város felől érkező, a Pannónia utcába balra kanyarodni akarók, miközben arra várnak, hogy a szemből érkezők közül valaki átengedje őket, fenntartják a mögöttük lévőket. A kanyarodni akarókat ugyanis jobbról szinte lehetetlen kikerülni, részben az itt lévő buszmegálló miatt is.

A két útkezelő szervezet forgalomszámlálást végeztetett, ennek tapasztalata szerint az itt közlekedők nem egészen öt százaléka balra nagy ívben kanyarodó. Anyagi lehetőségek híján egyelőre nincs más megoldás: a döntő többség érdekében a kisebbségnek kell vállalnia a némi kerülővel járó kényelmetlenséget.

Napokon belül jelzőtáblák és útburkolati záróvonal is jelzi majd, hogy a város felől érkezők a sorompó után nem kanyarodhatnak balra a Pannónia utcába, az a Levendula utca irányából egyirányú lesz. Balra kanyarodni majd a sorompótól távolabb lévő, a főút felől a Levendula utca irányába egyirányúsított Balogh Ádám utcánál lehet. A „közbeeső" Mazsola és Rezeda utca forgalma marad kétirányú, ám ezekből tilos lesz balra nagy ívben a főútra kanyarodni. A hosszabb távú megoldás nyilvánvalóan az, hogy a Szent Imre útnak ezen a szakaszán balra kanyarodó sávokat kell kialakítani, ahhoz útszélesítés, ároklefedés, a közvilágítás áthelyezése szükséges, az útkezelőknek azonban erre egyelőre nincs pénzük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Széchenyi tér halott, de vajon miért?

A Kisalföld cikke után (Soproné a tér, Győr ráér – 2004. szeptember 28.) civil fórumon is… Tovább olvasom