Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Enyhítő víz a hőségben

Tíz meló-diákos tanulót, 5 asztalt, 5 napernyőt, székeket, lajtkocsit, napi 1008 palackos ásványvizet, szemeteskosarakat igényel a győri önkormányzat által a hőségriadóra szervezett folyadék-utánpótlási akció. A napernyőket a Máltai Szeretetszolgálat adta kölcsön, hogy a vízosztók se kapjanak hőgutát a nagy melegben.
Csütörtöktől a Szent István út–Baross út kereszteződésében, a Szent István út–Honvéd liget előtti részen (a buszmegállóknál), a Szigethy Attila út–Tihanyi Árpád út, a Teleki utca–Pálffy utca és a Nagy Imre út–Lajta utca sarkánál osztanak ivóvizet a polgármesteri hivatal szervezésében.
A megyeháza előtt lajtkocsiból, a többi helyszínen palackból mérték a vizet a szorgos diákok. A járókelők láthatóan örültek a gondoskodásnak. Kárpáti Béla építészhallgató éppen végzett a vizsgáival, hazafelé, a vonatra sietve „tesztelte" a víz minőségét, amikor ott jártunk.

– Most már teljes a nyugalom, nagy a szabadság, következik a pihenés – mondta megkönnyebbülten. A kapott vízzel elégedett volt, kellemesen hidegnek találta.

Wágner Jánosné baráti társaságban, tanfolyamra igyekezvén hűtötte magát egy pohárral, nemrég szállt le a buszról, a forró utasfülkében bizony megszomjazott.

– Ilyen vízosztásra akkor is vállalkozhatna a város, ha nincs hőségriadó – jegyezte meg érdeklődésünkre.

Kovácsné Erdélyi Katalin beszélgetésünkkor szintén egy forró utazáson volt túl, Páliból érkezett. Személy- és vagyonőri tanfolyamra jár, a munkaügyi hivatal irányította erre a pályára. Állítják, ha elvégzik, lesz állásuk, van kereslet erre a munkára.

A középiskolás Gorzás Melinda a tíz vízosztó egyike. Regisztrált meló-diákos, a munkabeosztása még nem okozott gondot számára, csak szólnia kell, ha van ideje egy kis pénzkeresetre.

– Ugyan kicsit melegem van, de napozókrémet hoztam magammal a leégés ellen, ez a munka ugyanis szoláriumozás helyett is megteszi – jegyezte meg.

Nyári Balázs öntőtanuló a Lukács Sándor-szakközépiskolában. Tudja, hogy egy öntőnek a legnagyobb kánikulát is ki kell bírnia, de azért azt mondja, ez mostani hőség sem semmi. Kifejezetten jólesett neki a hideg víz a gyalogátkelőnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a huszadik körforgalmat

Elkészült, és szerdán hivatalosan – és ünnepélyesen – is átadták Szabadhegyen a Jereván… Tovább olvasom