Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Enyhítik a károkat

A fagykárenyhítési előleg folyósítása már a karácsonyi ünnepek előtt elkezdődik, az összességében mintegy 5,4 milliárd forintot kitevő összeg legkésőbb a jogszabályban előírt december 31-i határidőre eljut a mintegy 12.500 gazdálkodóhoz – tájékoztatott Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke.
Közleménye szerint a hivatal már elvégezte a nemzeti agrár-kárenyhítési rendszerről szóló FVM-rendeletek alapján benyújtott kárenyhítési igények, illetve többlettámogatási igények feldolgozását, noha a jogszabályokban erre előírt határidő még nem járt le. Ennek eredményeként elkészültek az előlegfizetések engedélyezéséhez szükséges kifizetési tervek, amelyeket az MVH felterjesztett a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz. E tervek jóváhagyása a múlt hét végén megtörtént, s ezt követően a hivatal megkezdte azon engedélyezési, illetve pénzügyi feladatok elvégzését, amelyek révén a kárenyhítési juttatások 90 százaléka, mint előleg, a károsultak bankszámlájára átutalható.

A tavaszi fagy okozta veszteségek enyhítését célzó program keretében ezt megelőzően már több mint 8000 termelő részesült egyszeri támogatásban, összesen mintegy 850 millió forint értékben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példaszerű generációs találkozó Tápon

Táp - Táp és a környék településeinek idősei, valamint az unokák részvételével szerveztek nemrégiben… Tovább olvasom