Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

ENSZ-gyermekküldött győri diák

A napokban választották meg az ENSZ magyarországi gyermekküldötteit. A győri Révai-gimnázium diákja, a bábolnai Lengyel Dániel és a miskolci Monti Norbert kiemelkedő pályázatával arra nyert jogot, hogy az ENSZ-ben egy éven át képviselje a magyar gyerekeket és fiatalokat.

A Bábolnán élő, tizenhét éves Lengyel Dániel a győri Révai-gimnázium hat évfolyamos képzésének harmadikos tanulója. Az ENSZ-küldöttpályázatról nem volt nehéz értesülnie, mivel sok éve részt vesz az önszerveződő gyermekszervezetek munkájában Bábolnán, majd Győrött, ennek köszönhetően jelenleg a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság országos alelnöke. Pályázatát a gyermek kategóriában adta be, az angol nyelvű írásbeli esszét Budapesten annak szóbeli megvédése követte, magyarországi ifjúsági szervezetek vezetői előtt. Ennek eredményeként a 16 éves miskolci Monti Norberttel együtt egy évig képviselheti a magyar fiatalokat a világszervezetben. Mint elmondta, főként eddigi tapasztalatait kívánja hasznosítani a programban; fő célja, hogy a gyermekek minél többet tudjanak meg jogaikról, lehetőségeikről.

A következő évben az ENSZ nemzetközi fórumain vesznek részt küldött-társával együtt, emellett együttműködnek a gyermek- és ifjúsági, valamint a külügyekért felelős tárcák képviselőivel és az UNICEF Magyar Bizottságával. Feladatuk, hogy részt vegyenek a nemzetközi és hazai ifjúsági fórumokon, tapasztalatokat cseréljenek kortársaikkal, kapcsolatot tartsanak a civil szervezetekkel.

A két fiatal küldött december 7-én Nagy Anna kormányszóvivővel találkozott, képünkön balról Lengyel Dániel. Fotó: Kormányszóvivői iroda
A két fiatal küldött december 7-én Nagy Anna kormányszóvivővel találkozott, képünkön balról Lengyel Dániel. Fotó: Kormányszóvivői iroda

A két fiatal küldött december 7-én Nagy Anna kormányszóvivő meghívására a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban számolt be terveiről, tapasztalatairól. Mint mondták: a mai fiatalok legnagyobb problémájának az érdektelenséget tartják. Hangsúlyozták: küldetésük során arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az internetes közösségek világában az új generáció egyre nehezebben találja a helyét és találja meg a valódi társaságát, közösségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre újra Nyugdíjasegyetem!

Idén tavasszal nagy sikert aratott a Nyugdíjasegyetem előadás-sorozat. A Széchenyi István Egyetemen… Tovább olvasom