Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Energiatakarékos iskola

Győr - Tizenöt-huszonöt százalékos energiamegtakarítást, évi 30 ezer köbméterrel kevesebb gázfogyasztást eredményez többek között a Veres Péter-iskola fűtés- és világításkorszerűsítése.

Borkai Zsolt polgármester a beruházás keddi átadásán hangoztatta: a hasonló költségtakarékos megoldások az állami normatívák fokozatos csökkentése mellett az oktatás fenntarthatóságát biztosítják az önkormányzatok számára.

Szabóné Gazdag Andrea iskolaigazgató ismertette a kormány által meghirdetett Szemünk Fénye Programban végrehajtott rekonstrukciót. Elmondta, az ötvenéves intézmény fűtési rendszere annyira elöregedett, hogy meghibásodásainak kijavítására már szakembert is egyre nehezebben találtak. A régi neonvilágítás vibrálása pedig zavarta az oktatást.

A korszerűsítés a Szemünk Fénye Program keretében valósult meg. A felvételen: Szabóné Gazdag Andrea igazgató és Gricz László rendszergazda. Fotó: K. Cs.
A korszerűsítés a Szemünk Fénye Program keretében valósult meg. A felvételen: Szabóné Gazdag Andrea igazgató és Gricz László rendszergazda. Fotó: K. Cs.

A kivitelezők képviseletében Burkus László ügyvezető adott számot a várható előnyökről. A kazánok cseréje, az iskola és a kollégium váltakozó intenzitású fűtési lehetőségének megteremtése, a hőszabályozós radiátorszelepek beépítése, a rendszer számítógépes irányítása révén 15–25 százalék energia, évi 30 ezer köbméter gáz megtakarítása lehetséges 30 százalékkal kisebb szén-dioxid-kibocsátás mellett.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a Szemünk Fénye Programban városszerte eddig megvalósított, csaknem egymilliárd forintos beruházás eredményezte megtakarítás révén a 15 éves futamidő alatt az önkormányzatnak a jelenlegi energiaköltségeken felül nem kell többletforrást biztosítania az úgynevezett ˝harmadik feles˝ finanszírozásban megpályázott konstrukcióhoz. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret és pihenőparkot avattak

A Bakony- erdő Zrt. játszóteret és pihenőparkot hozott létre Bakonyszentlászlón, amelyet nemrégiben… Tovább olvasom