Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Energiakuckó Gyirmóton - videó, fotók

EnergiaKuckó program szerint az energia okos felhasználását már a gyerekkorban érdemes tanítani az óvodák, iskolák, a pedagógusok és persze a szülők részvételével.

Az E.ON Csoport által felkért oktatási szakértők pedagógus továbbképzést tartanak országszerte azoknak a pedagógusoknak, óvoda pedagógusoknak, akik elkötelezettek az energiahatékonyság iránt.

Csütörtökön a győri és győr környéki óvodapedagógusoknak szervezett képzésen vehettek részt az érdeklődők Gyirmóti Művelődési ház kultúrteremében.

Az EnergiaKaland és annak immár ötödik moduljaként, óvodásoknak létrehozott EnergiaKuckó program kiindulópontja, hogy az energia okos felhasználását már a gyerekkorban érdemes tanítani az óvodák, iskolák, a pedagógusok és persze a szülők részvételével azért, hogy ez a tudás, az energiatudatos életmód a felnőttkorban már természetes legyen.


Videó: Cseh RóbertAz EnergiaKaland és az EnergiaKuckó program sikere nagyban múlik a pedagógustársadalom áldozatos munkáján.

Nekik, és az E.ON önkénteseinek köszönhetően 5 éve számos előadáson, az energiával kapcsolatos tanórán, érdekes kísérletekben és játékos feladatokban vehettek részt a diákok az iskolában és az interneten egyaránt.

Az E.ON által 2008-ban elindított komplex tanulási programjának célja, hogy segítse a pedagógusokat a fiatalok energiatudatosságra nevelésében.

Az elmúlt 5 év gyakorlati tapasztalatát folyamatosan beépítve a programban, és a képzésekbe, egy olyan oktatási program áll az innovatív pedagógusok rendelkezésére, mely a Nemzeti Alaptantervvel összhangban lehetővé teszi a gyermekek energiatudásságának kialakítását, fejlesztését.


Energiakuckó Gyirmóton - fotók: Cseh Róbert

Az idei év fókuszában a pedagógusok állnak, őket hívjuk Energia Kalandra. Oktatási szakértőink segítségével az ország különböző pontjain 7 alkalommal szervezünk pedagógusképzést, elsősorban természettudományos tantárgyat oktató tanítóknak, tanároknak, és a legkisebbek szemléletformálásban oly meghatározó óvodapedagógusoknak.

Hiszünk abban, hogy az energiatudatosságra nevelő, energiatakarékossági tippeket, fortélyokat megmutató az energiabiztonság szabályait elmagyarázó oktatási programunkkal olyan eszközt adunk a szülők és pedagógusok kezébe, mely rendkívül hasznos a jövő generációja nevelésében és nem utolsósorban szórakoztató is a gyermekek számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ülést tart a megyei képviselőtestület péntek délelőtt

Április 26-án, pénteken délelőtt (9.00 órakor) tartja következő ülését a megyei képviselőtestület. Tovább olvasom