Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Éneklő Ifjúság kórusminősítőre készülve

A Győri Művészeti és Fesztiválközpont kedves feladata három tavaszi, zenei esemény megrendezése, amelyek közül tegnap -április 13-án, 15 órakor- a harmadik, az Éneklő Ifjúság kórusminősítő is lezajlott. A találkozó helyszíne az Egyetemi Hangversenyterem, egykori Zsinagóga.


Az előző évhez hasonlóan felvonult itt az általános, közép- és felsőfokú iskolákban éneklő kórusok színe-java. Vezetőikkel, az ének-zenetanárokkal, kórusvezetőkkel, nagy igénnyel, olykor nagy nehézségek ellenére próbálva, egész évben csiszolják, érlelik a bemutatandó darabokat.

A szakmai zsűri magasra, országos színvonalúra értékelte a szép élményt adó találkozót, amely városunk életében több ezer ember életében jelentenek a muzsikához való tevékeny kötődést.

Hűen az 1934 óta élő hagyományhoz, tizennégy kórus énekelt népdalokat, feldolgozásokat és műveket a zeneirodalom gazdag tárházából.

Az Éneklő Ifjúság találkozón a fellépő általános és középiskolás kórusok műsorát háromtagú zsűri országos minősítési rendszer szerint véleményezte, minősítette szereplésük színvonalát.

Fotók: Szük Ödön


Tagjai tanárok és karnagyok is egyben: Hraschek Katalin, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, a KÓTA ifjúsági felelőse, Katona Tibor a Győri Bazilika karnagya, Sipos Tamásné nyugdíjas zenepedagógusként szakmai szervezője is az Éneklő Ifjúság találkozónak.

A Győri Művészeti és Fesztiválközpont (Zichy-palota), mint szervező nevében, kifejezzük nagyrabecsülésünket a zenei nevelés ügyét felvállalóknak, a karnagyoknak és a kórustagoknak, s örömmel teszünk eleget e fontos közművelődési feladatnak.

Priskinné Tuller Marianna

Balogh Eszter, énekművész-tanár, karnagy, a két iskola ének-zene tanára üzenetet küldött nekünk, amelyből kiderült, hogy a PÁGISZ - Pattantyús Legényegylet arany fokozatot, valamint elismerő oklevelet kapott a kuruc dalok hiteles előadásáért (közreműködött: Kozma László tekerőn és Szabó Balázs tárogatón), a Deák Ferenc Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola - Deák Kamarakórus pedig arany fokozatot kapott (közreműködött: Gödölle Péterné Michl Gyöngyvér zongorán).

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kazánház és fatároló lángolt Écsen

Tűz ütött ki egy écsi családi ház melléképületében csütörtökre virradó éjszaka. Az anyagi kár közel… Tovább olvasom