Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

˝Én nem ismerek semmilyen Forgácsot˝

Tartozásrendezésről szóló levél érkezett már másodszor a tényői Tóth Lajosné címére. A címzett azonban nem ő, hanem a számára ismeretlen Forgács Vilmos: a levélben már végrehajtással is fenyegetnek.

A pénzintézet szerint nem kell aggódni, sőt, a levelet fel sem kellett volna bontania.

A történet egészen tavaly áprilisig nyúlik vissza. Ekkor kapott először egy levelet Tóth Lajosné egy pénzintézet zalaegerszegi kirendeltségéről. A tényői, Szemerei utcai házszám stimmelt, a címzett nem: Forgács Vilmosról, aki a borítékon szerepelt, ugyanis Tóthné még életében nem hallott. Több százezer forintos tartozásról volt szó, így az asszony azt gondolta, ezzel nem lehet viccelni. Nosza, elkezdett utánajárni a dolgoknak: felhívta a bankot, s próbálta tisztázni a dolgot. Ott már akkor is félreértésről beszéltek, s próbálták nyugtatni. Annyit kinyomozott, hogy Forgács úr vélhetően egy Zala megyei településen él. ˝A telefonkönyvből kikerestem az elérhetőségét, ám csak a fiával tudtam beszélni, meg egy másik Forgáccsal abból az utcából: nem jutottam semmire˝ – mondja, aki nem érti, miként kerülhetett az ő lakásának címe ebbe az egész ügyletbe.

A tényői önkormányzatnál is utánanézett, tudtán kívül papíron sem jelentkezett be senki az ő házába.

A hónapok teltek, Tóthné már-már megnyugodott, amikor csütörtökön ismét levél és egy csekk érkezett a címére a zalaegerszegi pénzintézettől.

A címzett most is Forgács úr volt, s már határidők is szerepeltek benne, meddig kell befizetnie több mint négyszázezres hátralékát. A levélben ez áll: amennyiben április közepéig nem válaszol erre, végrehajtási eljárás indul a jogi osztályukon, ˝illetve külső – erre szakosodott – társaságok felé kiadjuk behajtás céljából. Ez azzal jár, hogy minden ingó és ingatlan vagyonát a végrehajtó lefoglalhatja, értékesítheti˝ – írják. ˝Innen biztosan nem visznek el semmit. Minden csekket időben feladok, nincs tartozásom, erre most ilyen ügy miatt idegeskedhetek˝ – mondta az asszony, aki ismét rögtön hívta a bankot. Azt mondták neki, valószínűleg tévedés történt, nem kell aggódnia.

Portálunknak is ezt erősítette meg a bank kirendeltsége. Azt mondták, Tóth Lajosnénak fel sem kellett volna bontania a levelet, hisz nem az ő neve volt rajta: azt tanácsolták, adja vissza azt a postásnak. Hozzátették: aggódnia nem kell, s a végrehajtótól sem kell tartania. Vélhetően rossz címet kaptak, ezért érkezik Tényőre a felszólítás.

Olvasóink írták

 • 5. megmindiggyöri 2010. február 24. 08:08
  „Nemcsak,hogy nem kell, nem SZABAD felbontani a levelet, hanem a postásnak vissza kell adni. Így a bank visszakapja "címzett ismeretlen" felirattal, és elkezdenek utánajárni a dolognak. Azonkívül (bár sajnálom a nénit, biztos sokat idegeskedik feleslegesen) igazából megsértette a levéltitkot.”
 • 4. Goldmund 2010. február 22. 18:54
  „Na de mi van, ha erre a címre kijön a végrehajtó, és hiába magyarázza Tóth néni, hogy itt nem lakik semmiféle Forgács Vilmos, az ő házából elkezdenek foglalni?!
  Én valami dörgedelmes levelet küldenék nekik, + a bankfelügyeletnek. Kilátásba helyezném, hogy rendőrséget hívok, ha foglalni jönnek. Esetleg följelentést is tennék a fenyegetésük miatt. Egyébként pedig nemvagyoni kártérítést követelnék az engem érő folyamatos inzultusok (fenyegető levelek) miatt. Valószínű pénzt nem kapnék, de talán magasabb szinten valaki észbekap végre.”
 • 3. janika 2010. február 22. 14:26
  „Mi bben a hír! Vannak bankok, ahol nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal! Jó az efféle levél begyújtósnak a kazánba! De. ha nincs ,akkor dobja akukába, az biztos van!”
 • 2. Reális 2010. február 22. 12:36
  „Felesleges idegeskedés!Át sem kell venni az ilyen levelet,vagy visszavinni a postára!”
 • 1. geza11 2010. február 22. 11:03
  „Hogy ezek pénzt még tévedésből sem küldenek....Anarchia...!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükség van minden dolgozóra

Győr - Még túlórázásra is szükség lehet a decemberben felszámolás alá került Rekard Produkt… Tovább olvasom