Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Emléktábla és emléktorna

Győrasszonyfa - Az egy évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt településvezetőre, Király Bálintra emlékeznek holnap Győrasszonyfán.
A megyei önkormányzat képviseletében délután 2 órakor Kara Ákos, a közgyűlés alelnöke hajt fejet Király Bálint emléke előtt és helyezi el a kegyelet virágait az emlékére avatott táblán. A polgármester tavaly, 57 éves korában hunyt el hirtelen. Három órakor erdélyi és szlovákiai csapatok részvételével nemzetközi labdarúgó-emléktorna kezdődik a sportpályán. Az emléktorna lebonyolításához a megyei önkormányzat anyagi támogatással járul hozzá.

Király Bálint hirtelen halála szomorú ismétlődése a sorsnak, hiszen maga is alpolgármesterként foglalta el 2005 márciusában az egészségügyi okokból lemondott Kósa László székét, s négy hónappal később az időközi, majd 2006-ban a rendes választáson erősítette meg az eredetileg kényszerű pozíciót.

A település irányításában képviselőként már 1990 óta részt vett, s bár nem a faluban született, mindig győrasszonyfainak vallotta magát. Komoly részt vállalt a település önállósulásában, majd az iskola ismételt elindításában. Szíve csücskében a sportegyesület, a helyi csapat volt, melyet több mint egy évtizeden át elnökként irányított. Szerette a fiatalokat, meggyőződése volt, hogy a sport jó hatással van a közösség formálására, a fiatalok egészséges együttlétére.

Olvasóink írták

  • 1. erzsebet63 2008. szeptember 03. 20:08
    „Személyesen is ismertem Király Bálint polgármester urat. Nagyon szerettük őt itt is Szlovákiában és nagy szomorúsággal vettük tudomásul távozását. Személyében olyan embert ismertünk meg aki szerette a jót, a szépet, szerette az idegenbe szakadt magyarokat, mint amilyenek mi is vagyunk. Sokszor elismeréssel szólt felénk, hogy mi itt a Csallóközben mennyire szeretünk és tudunk magyarnak lenni.
    Élete a munka és sport volt, épp ezért minden elismerésem a jelenlegi faluvezetésnek, hogy élete munkáságát egy emléktábla elhelyezésével méltatta. Tudom, ha bármelyik honfitársam arra jár, biztosan fejet hajt az emléktábla előtt és szeretettel a szívében fog visszaemlékezni egy földi útról eltávozott igaz jó emberre. Emlékét örökké őrizzük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a felújított Honvéd ligetet

Győr - Borkai Zsolt polgármester adta át csütörtökön a megyeszékhelyen a Honvéd liget felújított… Tovább olvasom