Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Emlékpark a gyerekeknek

Sokorópátka - Megújult a faluközpont, elkészültek a ˝Születések parkjá˝-nak és a közösségi háznak a tervei, a jövő héttől kilencszemélyes falubusz szolgálja a település civiljeit.

˝Nehéz év végén járunk, de lehetőségeinkhez képest mégis számos, kisebb-nagyobb fejlesztéssel, felújítással és tervvel büszkélkedhetünk˝ – jegyezte meg Mecséri Lajos polgármester, aki érdeklődésünkre először a megújuló faluközpontról számolt be.

– Közmunkában újrafestettük, megjavíttattuk a padokat, táblákat. Lassan alakul a postahivatal mögötti területen a ˝Születések parkja˝ is, amelynek fontos, látványos része lenne az az önerőből már megkezdett, gondozott kőris-, tölgy- és juharcsemetékből álló kis erdő, amellyel kilencven óta a falunkban született gyermekeknek állítunk emléket.

A ˝Születések park˝-jában – ahogy Mecséri Lajos polgármester elmondta – már facsemeték jelzik az elmúlt 19 évben született gyerekeket. Fotó: Bertleff András
A ˝Születések park˝-jában – ahogy Mecséri Lajos polgármester elmondta – már facsemeték jelzik az elmúlt 19 évben született gyerekeket. Fotó: Bertleff András

Ahány gyerek, annyi fa díszlik majd az évről évre bővülő parkban, illetve a nevüket évgyűrűszerűen, kőtömbökön fogjuk megörökíteni – említette a polgármester, majd hozzátette, hogy elkészültek a további fejlesztés – az ˝életút˝, a pihenőpavilon – tervei is, amelyekhez pályázattal szeretnének forrást teremteni. – Így később – többek között – játszótér, sétány és pihenőpark is része lesz a területnek, amely, ha elkészül, minden bizonnyal hangulatos színfoltjává válik településünknek, ahol különböző generációk találkozhatnak. Az utakat úgy alakítjuk ki, hogy babakocsival és a mozgássérültek számára is könnyen megközelíthető legyen.

Mecséri Lajos beszámolt arról is, hogy elkészültek a nemrégiben közösségi háznak megvásárolt régi, rossz állapotú épület felújításának, bővítésének tervei, amellyel sikeresen túl vannak már az első pályázati fordulón. Közel kétszáz négyzetméteresre akarják bővíteni az épületet, ahol többek között a helyi civilek, öntevékeny csoportok munkálkodhatnának, de egy nagyobb helyiség kialakításával a községi ünnepségeknek is méltó helye lesz.

Mecséri Lajos polgármester
Mecséri Lajos polgármester

A jövő héten érkezik meg Sokorópátkára az a kilencszemélyes falubusz, amelynek a garázsa – a kiírásnak megfelelően – most készült el. Ez a jármű is elsősorban a helyi közösségeket szolgálja majd.

Mecséri Lajos végül megemlítette, hogy átköltözött a felújított kultúrházba az a gazdag néprajzi gyűjtemény, az a folyamatosan bővülő helytörténeti anyag, amely a falu múltján kalauzolja végig a jelenkor nemzedékeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a Széchenyi híd

Elvileg elkészült a győri Széchenyi híd, bár pénteken még dolgoztak rajta. A Magyar Közúttól úgy… Tovább olvasom