Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Emlékezetes volt az ünnepi ragyogás

Kihunynak az ünnepi fények, vízkereszt van, a hagyomány szerint a karácsonyfákat is „illik” legalább eddig pompázni hagyni. Győr díszkivilágítása minden eddiginél ragyogóbb, már a nagyváros rangjához méltó volt.
Szép volt: A Városháza tér minden erre járót elkápráztatott az ünnepi időszakban.
Legalább negyvenezer égő szolgált „aláfestésül" az ünnepi hangulathoz Győr belvárosának fontos közterületein, mintegy láncolatot alkotva a városházától a Püspökvárig. Most úgy tűnik, ez év végén még pompásabb lesz a díszkivilágítás, mondja Szabó Sándor, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. főosztályvezetője. Sok belvárosi kereskedő, vendéglátós máris jelezte ugyanis, legközelebb ők is csatlakoznának, vállalva a kiépítés költségét, az üzemeltetésből rájuk háruló terheket.

Tetszett, nem rongálták

Ami valóban szép, azt megbecsülik az emberek, mondja a főosztályvezető annak kapcsán, hogy a közterületi égősorokban igazán nem tettek komoly kárt vandálok. A tapasztalat szerint így van ez a szépen gondozott parkokban, játszótereken is, amelyek valahogyan „nem vonzzák" a rongálókat – vagy legalábbis elriasztják őket az értéket becsülő városlakók.

Visszatérve az ünnepi fényekre: a Komszol természetesen örül annak, hogy egyre több belvárosi utca „önerőből" is csatlakozik a díszkivilágításhoz. Szabó Sándor arra – legalábbis egyelőre – nem tudja a választ, mennyi is lesz majd a díszvilágítás áramszámlája. Annyit említ csupán, hogy „az ÉDÁSZ hozzáállása ehhez a kérdéshez" példaértékű.

Öröm, ha örülnek neki

A megyeszékhely díszkivilágításának fénysorait évek óta hagyományosan a győri Vill-Korr Villamosipari Gyártó, Javító és Szolgáltató Betéti Társaság ingyen szereli és gondoskodik a folyamatos működésről. Gasztonyi László igazgató úgy fogalmaz, munkatársai mindezt szabadidejükben, tulajdonképpen jóked-

vükből végzik, nekik az az öröm, ha a város lakói örülnek. A munka mindig több lesz, hiszen egyre nagyobb a fényár, de azért maguk is mindig kitalálnak valami meglepetést. Most például a megyeháza előtti rénszarvasos szán mellé fényfüzérekből álló karácsonyfát állítottak, hogy a következő karácsonyra mivel lepik meg a győrieket, még nem tudni.

8-10 ezer égőcsere

Hétfőn néhány helyen már leszedték az égősorokat, a zömével azonban megvárták vízkeresztet, azaz a mai napot. A díszvilágítás bontása a közterületen 6–8 napot vesz igénybe, ez persze az időjárástól is függ. Utána kell még egy hét, amíg mindent becsomagolnak, mégpedig utca, házszám, hely szerint, hogy egy év múlva könnyebb legyen a felszerelés.
A negyvenezernél valamivel több égő közül az ünnepek idején 8–10 ezret kellett kicserélni, főként a kevésbé strapabíró apró izzókat. A Vill-Korr is örömmel vette tudomásul, hogy szándékos rongálás nem rontotta az ünnepi hangulatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs csupasz sír a csanaki temetőben

Helyükre kerültek a néhány hete vandál módon lefeszegetett fémkrisztusok a ménfőcsanaki temetőben. A… Tovább olvasom