Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Emlékezés a győri bombázás áldozataira

Győr városa szerda esti megemlékezésén az 1944. áprilisi bombázások áldozatai emléke előtt hajtott fejet.
Révfaluban 1997-ben széleskörű civil összefogás eredményeként épült meg a Kőváros-Kőemberek emlékpark, mely a tragédia következtében elhunyt győrieknek állít emléket.Beszédében Fekete Dávid önkormányzati képviselő kiemelte: Győr városát sem kímélték a második világháború borzalmai, s a szövetségesek 1944. áprilisi bombázásának következtében közel 800 ártatlan civil vesztette életét. A képviselő hozzátette: Győr városa immár több éve kötelességének érzi az áldozatokra való emlékezést, nem feledve az előző nemzedékek iránti erkölcsi kötelességeit.A rendezvényen Tulipános Általános Iskola diákjai adtak műsort, majd pedig a résztvevők –köztük a bombázások egyik túlélője- megkoszorúzták az emlékművet.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. pmc 2011. április 25. 11:54
  „gyorsan eltünt a hozzászólásom...
  nem értitek a viccet ?

  8. elemér 2011.04.22. 10:42

  "Ez van, én itt töltöm a husvétot.
  http://www.youtube.com/watch?v=UpEeojTp0lA"

  mit csinálsz ott ? <moderálva>”
 • 21. udy 2011. április 25. 09:01
  „Végre egy megemlékezés, ami ha szerényre sikeredett, de nem látom a fejeken az pici furcsa kis sapkát....”
 • 20. Hunicum 2011. április 24. 20:30
  „18. meir 2011.04.24. 13:08

  Szerinted az Elemérék családja mikor és miért ment ámerikába. A hozzászólásaiból kiderül.”
 • 19. machers 2011. április 24. 19:05
  „18. meir 2011.04.24. 13:08
  Ne vitazkozz elemérrel, mert ezt ő tudja a legjobban! Ö volt a bomba!”
 • 18. meir 2011. április 24. 13:08
  „Elemer!
  -"az vamik 41-ben kezdtek bombazni...........",meg hogy;-"a szallitast es a hadiipart elintezte"!!(??)
  <moderálva>
  ha 41-ben az amik barmifele Nemet hadiipart elinteztek volna a bombaikkal-(Derzda??ott semmilyen katonai objektum nem vol!!)-hogy a jo francba huztak ki a nacik megis egeszen 45 majusaig??!!”
 • 17. elemér 2011. április 23. 01:26
  „A baj ott van hogy amit állitasz annak semmi köze a realitáshoz. Tudnillik az elsö világháboruban nem volt gyöztes. Befejezték a háborut egy igért igazságos béke tárgyalás reményében. Ez a béketárgyalás megtörtént és nem volt igazságos, ezért nem fogadta el az USA. Azt hogy én hülyeségeket vitassak veled én feleslegesnek tartom. Én itt csupán felvilágositást adok <moderálva> Remélem ezzel segitettem.”
 • 16. machers 2011. április 22. 22:57
  „15. Hunicum 2011.04.22. 22:54
  Sajnos nem tudja felfogni! Terhelt az istenadta!”
 • 15. Hunicum 2011. április 22. 22:54
  „Hogy értsd!
  Tegyük fel, hogy az Egyesült Államok háborúban állt Szovjetunióval és győztek. Ezután az USA ezt mondja a Szovjetuniónak: Felejtsük el ezt az egészet, békeajánlatot teszünk!
  És Kína hirtelen belép a háborúba mint a Szovjetunió szövetségese. Háborúba lépésük miatt elvesztenék a háborút. Elsöprő vereséget, olyan jóvátételi feltételekkel, hogy hasonlót nem is tud az ember elképzelni. Képzeljük el, hogy ezután a vereség után rájönnek az amerikaiak, hogy az országukban lakó kínaiak voltak azok, az ő kínai polgáraik, akik elárulták őket a Szovjetuniónak és rajtuk keresztül lépett be Kína ellenük a háborúba. Hogyan éreznének ezek után a kínaiakkal az Egyesült Államokba? Ezután világbojkottot hirdetnek az USA ellen akikről azt hitték, hogy lojális állampolgárként működnek velük együtt.
  Nem lenne elég lámpaoszlop, hogy gondoskodjanak róluk!
  Remélem így már felfogod mit csináltatok!”
 • 14. Hunicum 2011. április 22. 22:13
  „11. elemér
  Most kapcsolok, hogy le vagy maradva vagy fel se fogtad mit írok. Én az első világháborút lezárható békeszerződésről beszélek ami többek közt a te országod miatt nem jött létre. Aminek a következménye lett a második világháború vitathatatlanul!
  Közben rákerestem neked a korabeli újságra amiben hadat üzentek a zsidók Németországnak:
  http://bp3.blogger.com/_d9EICF7AF_g/R7wUyaswPWI/AAAAAAAAAGA/J2DKYZSqig8/s1600-h/judea_declares_war_on_germany.jpg
  Ezt is én intéztem el a kedvedért az időgépemmel!”
 • 13. Hunicum 2011. április 22. 21:50
  „Te !
  Az USA milyen békeszerződést nem fogadott el, amikor nem is állt háborúba Németországgal, az Osztrák- Magyar Monarchiával és Törökországgal se? Ráadásul addig németbarát volt. Nem hibáztatlak azért mert nem tudod, hisz a cionisták minden erővel titkolták az amerikaiak elöl miért rántották be a háborúba az USA-t. Nem dicsekvésre méltó, hogy elárulták saját hazájukat. Legalább néztél volna utána a Balfour- deklarációnak. fent van a wikipedia-n de az eredeti a Brit Nemzeti Könyvtárban megtalálható. Amiket leírtam az mind történelem és bizonyítható! Nem tudom innen módosítani azt és szándékomba se áll elferdíteni a tényeket.
  Samuel Untermeyer rádióbeszéde is fent van a neten, de sok 10 millió amerikai hallottai is. A Daily Express 1933. március 24-i számában meg olvasható a világ zsidó cionistáinak a bojkott- hadüzenete. Ott vannak a Brandeis bíróhoz érkezett telexek amiben többek közt ez állt: " Menj, dolgozd meg Wilson elnököt. Megkapjuk Angliától amit akarunk. Most menj , dolgozd meg Wilson elnököt, hogy az USA hadba lépjen!" Ezt mind én intéztem el egy időgép segítségével? Akit elbutítottak és tudatlanságba sodortak az te vagy nem mi magyarok! Az egész magyarság nevében kikérem amiket állítasz rólunk!
  Tansill professzor a Georgetown Egyetem tanára volt és kutathatta a külügyminisztérium valamennyi titkos dokumentumát, leírta mi szerepel egy State Department iratban amit Hugo Schanfelt ,-egy zsidó-írt. Őt küldte Cardell Hull Európába 1933- ban, hogy megvizsgálja a bebörtönzötteket. Mielőtt a boldog tudatlanságodba rátámadnál emberekre a saját hazájukat becsmérelve, inkább nézz utána a történelemnek. Az az ország ahol élsz cionista ország! Elvakítanak, becsapnak és félreinformálnak. Te meg az a fajta ember vagy aki a saját szemének se hisz csak annak amit belésúlykoltak. Na és itt veled befejeztem!”
 • 12. SC 2011. április 22. 21:17
  „"helyesirási tudatzavarban küzködsz."
  Miben?:-)))
  Na ilyent is csak egy őrült ámerikás magyar írhat csak...:-)”
 • 11. elemér 2011. április 22. 20:58
  „10. Szabra
  "1945 nagycsütörtökön Sopron is kapott / immár 9.-alkalommal/ ajándékot amerikai szövetségeseinktől , pedig a városban hadipari üzem, létesítmény nem is volt."
  Hogy lehetett ámerika szövetségestek, mikor Mo. hadat üzent neki kétszer ? Szerintem valami helyesirási tudatzavarban küzködsz. Valószinü hogy nem hadipart hanem a vasutat bombázták. Na de nem is ott a baj hogy a történelmet nem ismeritek, vagy hogy azt kitekeritek. A baj ott van mikor azt hiszitek mi ilyesmit nem tudunk. Olyan butaságokat szajkoztok mint tényt, hogy nevetségessé teszitek magatokat.

  9. h.sz. Hunicum
  "az USA-d meg béke helyett teljes erővel leigázta Németországot érthetetlen módon,"

  Bizony ez érthetetlen, mert senkit nem igáztak le. Volt egy békeszerzödés, amit az USA nem fogadott el a mai napig. Eu.-t az europaiak cseszték el és igy lett egy bukott kontinens. Többi kotyasztásodat felesleges vitatni.”
 • 10. Szabra 2011. április 22. 15:11
  „1945 nagycsütörtökön Sopron is kapott / immár 9.-alkalommal/ ajándékot amerikai szövetségeseinktől , pedig a városban hadipari üzem, létesítmény nem is volt. Lehet, hogy az a 2.200 zömében civil áldozat csak véletlen volt, vagy már akkor is a terrorbombázás volt a divat???”
 • 9. Hunicum 2011. április 22. 14:27
  „Te elemér!
  Ha az első világháborúba nem etetik be Amerikát a cionisták akkor be se szállt volna. Akkor meg békekötés lett volna amit Németország már felajánlott rég. De Nagy- Britannia elígérte Palesztinát a cionista zsidóknak, hogy győztesként kerüljenek ki (Balfour-deklaráció) az USA-d meg béke helyett teljes erővel leigázta Németországot érthetetlen módon, mikor nem rajtuk múlott a "status qou ante basis". 1933- ban meg támogattátok Németország ellen a világbojkottot!
  Samuel Untermeyer rádióbeszéde a Columbia Broadcasting System stúdióból:" A világ zsidósága szent háborút üzen Németországnak! Szent harcba lépünk a németek ellen. Addig éheztetjük őket, amíg meg nem adják magukat. Világméretű bojkottot kezdeményezünk ellenük ami tönkre fogja tenni őket!"
  Mindezt azért mert nem engedték, hogy ők irányítsák Németországot, a kancelláriát! Gyárak zártak be, emberek milliói lettek munkanélküliek miközben a 90 milliós német lakosság egyharmada éhezett a bojkott végett. korabeli képeken látni ahogy a zsidók százai masíroznak az üzletek előtt "Hitleristák", " Gyilkosok" felirattal. És tegyük hozzá azt is, hogy ekkor egy zsidó hajszála se görbült még meg!
  Maradjunk annyiba, hogy a Te ámerikád nélkül már 1916 nyarától béke lett volna, nem lett volna Németország ellen bojkott és nem tört volna ki emiatt a második világháború!”
 • 8. elemér 2011. április 22. 10:42
  „6. Primax 2011.04.22. 07:58
  ´Mid van Neked, elemér ? ? ? ? :):):)"

  Ez van, én itt töltöm a husvétot.

  http://www.youtube.com/watch?v=UpEeojTp0lA

  Találtál már sonkát akción ?”
 • 7. elemér 2011. április 22. 09:10
  „Amerikának azt lehet köszönni, hogy megmentette a bukott kontinenst a ruszkiktol. Nekem jó nyugdijam van és remek jó életem. Mi van neked Primax ? Okos tehetséges emberek már rég elhagyták azországot. Májustol kezdve mehetsz Ausztriában. Maradhatsz ha neked ott olyan jó. Valójában Afgán és Irak 2 szerencsétlen ország. Az biztos hogy a nomádok nem fognak ezután fenyegetni meg terrorista kiképzö táborokat létesitteni. Ott nincs harctér, se tankok. Taktika lessz változtatva és a levegöböl lesznek sakkba tartva. Ez egy olcsób megoldás.”
 • 6. Primax 2011. április 22. 07:58
  „"...pedig ez a tutti ami nekünk van." ( 1. elemér )
  Mid van Neked, elemér ? ? ? ? :):):)
  A nagy "tutti"-val nem sokra megy az USA Afganisztánban és Irakban. A nomádok lazán sakkban tartják a "tuttit"...”
 • 5. okostojas007 2011. április 22. 06:52
  „köszönjük amerika ......
  sajnos nem ez volt az utolsó ....”
 • 4. elemér 2011. április 22. 01:34
  „Bombázáskor én nem voltam Györben, és akik ezt olvassák, többnyire még <moderálva> se voltak. Az amik 1941 Juniusban kezdték bombázni a németeket nappal magasbol. Kompit használltak már akkor, ami megállapitotta hogy hol és mikor kell a bombákat szorni a célpontokra. Ez nem volt valami pontos, de azért a német hadipart meg a szállitást elintézte. Nagy tapasztalatra tettek szert. Japán ezután csak gyerekjáték volt.”
 • 3. Hunicum 2011. április 21. 21:29
  „Itt meg egy korabeli filmhíradó a győri bombázás után:
  http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5691”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝72 óra kompromisszumok nélkül˝ - fotók

A "72 óra kompromisszumok nélkül" című fiataloknak szóló jótékonysági karitatív programsorozaton Győrben három napon át közel 200 fiatal tevékenykedett. Tovább olvasom