Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Elvonás: vészhelyzetbe került a zöldhatóság

Az elvonások, a zárolások miatt szinte teljességgel ellehetetlenült az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség működése. Legutóbb az ügyeleti telefonszolgáltatásaikat korlátozták.
Olvasónk jelezte, hogy hétfőn délelőtt többszöri próbálkozás után sem tudta elérni az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vészhelyzetre fenntartott ügyeleti telefonját. Felvetette: hogyan tudott volna segítséget kérni, bejelentést tenni például a kolontárihoz hasonló katasztrófa esetén?

A problémával megkerestük Németh Zoltánt, a zöldhatóság igazgatóját, aki elismerte, hogy ügyeleti vonalukat valóban nem lehetett elérni, mivel a telefontársaság – számlatartozások miatt – korlátozta a szolgáltatást. Napközben sikerült tárgyalással elintéznie, hogy a felügyelőség vészhelyzetben tudja fogadni a jelzéseket, viszont hívást továbbra sem tudnak kezdeményezni.

A felügyelőség nehéz anyagi helyzetéről tanúskodik egy másik olvasói bejelentés is, miszerint a zöldhatóság laboratóriumában nem tudták elvégezni az általa kért vizsgálatot, illetve jelezték, ha hozza magával a szükséges vegyszert, akkor meg tudják oldani. Olvasónk megjegyezte: az étterembe sem szokás vinni azt a húst, amit ott szeretne fogyasztani.
Folytatás a 4. oldalon.

Miként kiderült: ez nem új keletű, hiszen a felügyelőség mérőállomása vegyszerek és gázok hiányában több hete már csak korlátozottan tudja ellátni tevékenységét.

Lapunk információja szerint a felügyelőségnek több szolgáltatóval – többek között az E.ON, a posta és a Győr-Szol – szemben van tartozása, a rendkívüli takarékossági intézkedések ellenére sem tudják kigazdálkodni a 65 százalékos elvonást. Úgy tudjuk, Németh Zoltán igazgató az elmúlt hónapokban többször tájékoztatta írásban a Vidékfejlesztési Minisztériumot a kialakult helyzetről, működésük ellehetetlenedéséről, vagyis arról, hogy lassan nem tudják ellátni a hatósági feladataikat. Így – tudomásunk szerint – például a meghirdetett, ütemezett kötelező ellenőrzések közül a Győrön kívülieket – üzemanyag-vásárlási gondok miatt – egyelőre le kellett mondaniuk. Több cég is jelezte, hogy a felügyelőség munkatársa az elmúlt hetekben kerékpárral érkezett hozzájuk.

Az utóbbi néhány hétben járműveik leálltak, még a panaszbejelentéseket – ha sikerül a hatóságot elérni telefonon – sem tudják kivizsgálni, és félő, hogy a váratlan helyzetekben – mint például az olvasónk által is említett iszapkatasztrófa – sem tudnak intézkedni, ha az szükségessé válik.

Olvasóink írták

 • 6. elihu 2011. október 14. 13:25
  „4. Urbaniasta...! Áruld már el nekem kedves, hogy mi a rákot lehet még karcsúsítani rajta, amikor az összes felügyelőség közül itt a legnagyobb az emberhátrány és legtöbb a feladat?”
 • 5. Accra 2011. október 12. 16:49
  „Csaba király, kinek a fizetése emelkedett háromszorosára?? Osztályvezetőtől lefelé 4 éve nem volt emelés, egy fillér sem. Cafeteria meg csökkent. Nem kell hülyeséget beszélni.
  Ez nem helyi szinten múlik, márciusban az ágazatban 64 (!) %-ot elvontak! Mindenki tudta, hogy bukta lesz, csoda, hogy eddig bírták. Csak főokos Illést nem zavarja a dolog, anno azt mondta, majd kigazdálkodják:(”
 • 4. urbaniastapista 2011. október 12. 14:01
  „Úgy látszik, a környezetvédelem ennyire fontos a vezíreknek. Az is igaz, hogy lenne mit karcsúsítani, meg egyszerűsíteni azon a hivatalon, de ennyire talán mégse kéne.”
 • 3. elihu 2011. október 12. 13:21
  „Gyerekek (Csabakirály, realista1)! Ti magatoktól vagytok ennyire hülyék, vagy segítségetek is van? Azt sem tudjátok miről beszéltek!”
 • 2. CsabaKiraly 2011. október 12. 06:13
  „Tavalyihoz kepest haromszorosra emelte a fonok a fizeteseket. Ezert nincs penz a szolgalatra.”
 • 1. realista1 2011. október 11. 22:12
  „Ez van, mikor ahhoz hogy a hatóság első, második és harmadik számú vezetője legyen valaki elég, ha belép a FIDESZ-be.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látta Mázlit? Eltűnt egy kutyus Győrújbaráton - fotó

Győrújbarátról, a Dobó utcából tűnt el a Mázli névre hallgató kutyus. Aki bármi információt tud… Tovább olvasom