Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Elütötte a zebrán, majd továbbhajtott

Elgázoltak egy férfit Győrben a Földes G. út és Kodály út kereszteződésében a gyalogátkelőn. A gázoló megállás nélkül továbbhajtott.


Február 22-én, szombaton hajnalban közlekedett Győrben a Kodály Zoltán úton a Földes Gábor út kereszteződésében lévő gyalogátkelőhelyen egy 44 éves férfi. Egy ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú gépjármű ütötte el a zebrán, majd a földön fekvő, súlyos sérültet otthagyva, megállás nélkül hajtott el a helyszínről a Szigethy Attila út irányába.

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesetet látta, vagy arra vonatkozóan bármilyen információval tud szolgálni, jelentkezzen személyesen a Győr, Zrínyi út 54. szám alatt, vagy a 96/520-092 telefonszámon hivatali időben, illetve a 107 vagy 112 ügyeleti számon.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. kakamatyi 2010. február 27. 18:44
  „üzenem neki jöjjön arra majd ratolatok”
 • 20. zotya975 2010. február 26. 16:16
  „Bizony a gyalogosnak is vannak kötelességei, másrészt ezt a játékot lassan túlélésre játszuk. De azt sem szabadna elfelejteni, hogy a járművezetőnek úgy kell megközeliteni az átkelőt, hogy a gyalogosnak akár megállással is meg tudja adni az elsőbbséget. Nem a gázra lépni, hogy még véletlenül se merjen lelépni. Mankapumka írta, hogy őt még sosem gyúrták el, én is mondhatom hogy érdekes én sem gyúrtam még el senkit, főleg nem az zebrán. De itten most nem is ez a felháborodás tárgya, mert emberek vagyunk, hibázunk, gyalog vagy járművel egyaránt. DE! figyelmetlenségböl, véletlenül nem lehet továbbhajtani egy gázolás után. Persze meg kell várni ha 3 autó jön az úton, felesleges megállítani öket, midenki tud várni n20 másodpercet. De az autós is ha belenéz a tükörbe és látja hogy autófolyam van mögötte ugyan ő is birjon várni egy kicsit, és lépjen a fékre átengedni a gyalogost. Amúgy Mankapunka írtad, téged még nem gyúrtak el, és ez csak rajtad múlt? És az a gázoló akit távollétében ítéltek el, mert a járdán! gázolt halálra két gyereket, vagy amikor a buszmegállóba csapódott az autó, vajon ők mit hibáztak hogy elütötték őket?”
 • 19. Totya 2010. február 26. 11:20
  „Ja, mielőtt visszakérdeznél... a gyalogátkelőhely esetében köteles vagy meggyőződni arról, hogy a jármű meg tud-e állni, hogy elsőbbséget tudjon adni neked. Tavaly volt erről vita a Totalcaron, ott lett beszúrva a teljes gyalogátkelőhelyre vonatkozó KRESZ szabály. Pontosan azt felejtették el sokan, hogy a gyalogos nem léphet le önkényesen a gyalogátkelőhelyen, tehát nem ugorhat le, nem léphet le míg előtte nem nézett körbe. Mivel ebből is lehet/lehetett vitás eset, ezért akarták bevezetni azt, hogy minden esetben 30-al kéne megközelíteni a gyalogátkelőhelyeket. Ez meg a lónak a másik oldala lett volna.
  Mankapunka-nak megint igaza van, normálisan gondolkodó emberek között nincs probléma, mert nem él vissza az ember sem a járműve tömegével és esélyt sem ad a gyalogosnak a lelépésre, valamint nem él vissza a a jogaival és állítja meg a forgalmat korzózva a zebrán.”
 • 18. Totya 2010. február 26. 11:07
  „Lobbo71 , magadra gondoltál a jogsi leadásnál igaz? Mivel a KRESZ-ben szerepel az amit írtam.”
 • 17. arrabonem 2010. február 26. 11:01
  „Mankapunka,
  Elég sokat járok gyalog, biciklivel és kocsival is, a kialakult frontok minden oldaláról van tapasztalatom. Szerintem a butaság foka, mértéke, mennyisége független a művelt közlekedési módtól. Az én túlélési stratégiám a zebra, kereszteződés, stb riadókészültségben való megközelítése mindhárom változatban, és néha még így is necces a szituáció.

  Utolsó mondatoddal mélységesen egyetértek.”
 • 16. Mankapunka 2010. február 26. 10:48
  „Lobbo

  Akkor kapod meg az elsőbbséget,ha megadják.

  Ennyi erővel ide keverhetnéd az Autópálya besoroló sávját,ott is van elsőbbségadás tábla.

  De amúgy én értem mire gondol. Nem mindig kell eszeveszetten átgázolni a zebrán,mert ELSŐBBSÉGEM van.
  Én,ha látom 3 autó jön,és utána szabad a pálya,akkor nem fogok kigázolni eléjük,megvárom míg elmennek és utána szépen nyugodtan áttekerek,nem keltem a feszültséget.Mert én is tudom milyen szar érzés,mikor nem képes megvárni,hogy egy tök üres szakaszon ahol csak te mész egyedül,átballag nem képes megvárni,míg elmész.Nem mindig a szabályok szerint kell élni,hanem lehet egy kis emberséggel is élni a másik felé”
 • 15. Lobbo71 2010. február 26. 10:09
  „"A KRESZ-ben pedig benne van, hogy meg kell győződni arról, hogy az elsőbbséget adó meg tud állni."

  Azért egyesek itt helyben leadhatnák a jogsijukat. Amikor mész autóval a főúton, akkor is megállsz minden kereszteződésnél, hogy megadják-e az elsőbbséget?”
 • 14. anya2007 2010. február 26. 09:15
  „Érdekes, szombaton hajnalban ( 22-én...) milyen sokan vannak az utcán.....infogyron kép is van...valami nem stimmel nagyon...”
 • 13. Totya 2010. február 26. 08:56
  „Mankapunka : jó az észrevételed, nekem is ez jutott eszembe. Jó lenne szemtanú, mert pálcát törni látatlanban nem lehet. Elvileg a gyalogosnak volt elsőbbsége és a cserbenhagyás is súlyosbít az autóson. A KRESZ-ben pedig benne van, hogy meg kell győződni arról, hogy az elsőbbséget adó meg tud állni. A balesethez mindig két ember nem figyelése kell, ha legalább az egyik figyel, akkor majdnem mindent el lehet kerülni, és a majdnemen a hangsúly.
  Engem már ütöttek el, mert nem figyeltem, hanem elgondolkodtam valamin akkor, amikor végképp nem lett volna szabad. Sajnáltam az autóst, mert megrémült és örültem, hogy nem verte rám a balhét a behorpadt autója miatt. Ömlött a vér a fejemből, de elnézést kértem tőle, hogy kimentem elé körülnézés nélkül. Kórházba is vitt, de szerencsére nem lett komoly bajom. Mindketten megnyugodtunk és én megtanultam, hogy a figyelem a legfontosabb. A közlekedés nem az álmélkodásról, ábrándozásról szól, hanem a figyelemről. Ennek ellenére nap, mint nap, sőt percről perce látok nem figyelő embereket akkor, amikor közlekedek, akár járművel, akár gyalogosként. Egyszerűen lerí, hogy nem ott vannak, ahol vannak és ez a fő veszélyforrás.”
 • 12. zotya975 2010. február 26. 07:59
  „Vagy mert eddíg szerencséd volt.”
 • 11. Mankapunka 2010. február 25. 22:53
  „Érdekes,engem miért nem gyúrnak el sohasem!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mondja már el valaki!!!!!!!!!!!!!
  Vagy talán én figyelmesen közlekedek,és látom,hogy vagy megkapom az elsőbbséget vagy nem biciklivel.”
 • 10. Ibrox 2010. február 25. 22:27
  „én már odaadtam a kutyamenhelynek--vicc no tolerance--”
 • 9. Mankapunka 2010. február 25. 22:22
  „Ibrox
  felajánlom az adó 1%-om!!!!!”
 • 8. Ibrox 2010. február 25. 22:20
  „mankankunka ! áruld már el! Hogyan akarsz segíteni?”
 • 7. Anikó69 2010. február 25. 20:35
  „Hát ez érdekes cikk,ugyanis 22.-e hétfői nap nem szombat.”
 • 6. bakke 2010. február 25. 18:49
  „22-e szombat? Ki a franc tette be ezt a cikket? A főnöke helyében egyből kirúgnám...”
 • 5. Mankapunka 2010. február 25. 18:10
  „Eesett 22-e Szombatra????

  Max. 2003-ban lehetett,az meg már elég régen volt.

  Így nehéz segíteni!”
 • 4. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. február 25. 17:06
  „Rákérdezhetek?C típusú volt?”
 • 3. andreash 2010. február 25. 16:39
  „Ha 2010-ben történt a dolog, akkor február 22-e hétfő volt.....
  Ma február 25. csütörtök van.....
  Mi ez a fáziskésés? Egyrészt pár nap után már nem izgalmas a hír, másrészt meg az idő múltával egyre nehezebben lesz meg a gázoló..... :-(((
  Azért reménykedjünk! És a méltó büntetésben is.”
 • 2. igazságmondó 2010. február 25. 16:30
  „.....ő vele is azt kell csinálni.Elütni és ott hagyni.Nem vagyok szívtelen, de jó büntetés lenne.
  Én is remélem, hogy meglesz a cserbenhagyó.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözik az orvos Győrszentivánon - változik az alapellátás

Győrszentivánon március 8-tól megváltozik az egészségügyi alapellátás. Tovább olvasom